КОВИД ФАШИЗАМ Канада: Невакцинисани не могу ни храну да купе!?

1

(фото:Србин.инфо)

Продавницама прехрамбених производа у канадској провинцији Њу Брунсвик сада је дозвољено да купцима који нису вакцинисани против Ковид-19 ускрате храну!

Одредба – која је садржана у „зимском акционом плану“ који је у петак објавила министарка здравља Њу Бранзвика Дороти Шепард – даје продавницама, тржним центрима и салонима могућност да или примењују правила физичког дистанцирања или да захтевају доказ о вакцинацији да уђу у своје установе.

-Са зимом долази хладније време, краћи дани, више времена проведеног унутра и већа могућност за ширење КОВИД-19, рекла је Шепардова. – Важно је да имамо план који осигурава да наш здравствени систем не буде преоптерећен, али такође узима у обзир ментално, физичко и финансијско здравље грађана.



Не признајући проблеме око ускраћивања приступа храни, Шепардова је сугерисала да поштовање нових мера неће бити тешко. -То су мале акције које свака особа може да предузме, али када се комбинују, могу направити велику разлику, рекла је она.

Остала нова ограничења укључују ограничавање окупљања у домаћинству на 20 људи, ограничавање окупљања на отвореном на 50 људи и обавезу да невакцинисани људи избегавају окупљања у затвореном – другим речима, усамљени и потенцијално празног стомака за Божић за оне који се не вакцинишу. Маске су сада потребне и на отвореним јавним местима када се не може одржавати физичко дистанцирање.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Грађани морају да се региструју да би путовали, а сви невакцинисани људи који улазе у покрајину морају да буду у карантину и да ураде тест како би доказали да нису заражени након 10 дана у изолацији. Оштра ограничења, као што је забрана путовања унутар покрајине која нису неопходна, ступиће на снагу ако се број нових случајева или хоспитализација повећа на одређени ниво.

Прочитајте још:  Чудно ли је?! Студија ЦДЦ-а открила да ефикасност бустер вакцина опада након само 4 месеца

Њу Бранзвик је очигледно прва канадска провинција која је дозволила продавцима да забране невакцинисане купце. На пример, према захтевима Онтарија за пасоше за вакцину, нико не може бити спречен да приступи медицинској нези или купи храну.

У покрајини је од почетка пандемије забележено 133 смртна случаја од ковида, према подацима локалне владе. Око 80% становника Њу Брунсвика је у потпуности вакцинисано против вируса.

[table id=1 /]



Нулта тачка

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “КОВИД ФАШИЗАМ Канада: Невакцинисани не могу ни храну да купе!?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *