Патријарх Прле некад рокер а данас народњак (видео)

0
патријарх

Патријарх Порфирије (Фото: СПЦ)

Патријарх српски Порфирије велики је љубитељ рок музике, а судећи по видео снимку са једне од вечера на којој је био пристутан, патријарх воли да се опусти и уз народну музику.

На снимку се види како патријарху “на увце” свира и пева хармоникаш и то хит Шабана Шаулића “Верујем у љубав”.

Познато је да први међу једнакима у Српској православној цркви воли уметност, а нарочито рок музику, али очигледно му не сметају ни народњаци.



Подсетимо, Порфирија су у јавности док је био владика често називали “рок владиком”, због његове љубави према овом музичком правцу.

Након изласка седмог студијског албума групе Партибрејкерс под називом “Слобода или ништа” 2007. године, гости у емисији “Агапе” су били управо фронтмен Зоран Костић Цане, али и његов дугогодишњи пријатељ владика Порфирије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Разуме се, музика јесте део уметности уопште и самим тим је блиска сваком човеку. Како каже и Цане, уметност мора да буде трагање за истином. Уметност по правилу има и ту димензију да бележи стварност у којој уметник у датом времену живи, односно, добре и лоше стране реалности у којима се налази. Нажалост, много је више изгледа у реалности готово по правилу ружних ствари ако примењујемо неку математичку логику – истакао је тадашњи владика Порфирије.

Очито да патријарх није стриктан када су у питању музички правци, па осим рока, воли да се опусти и уз народну музику.


Прочитај још: 

Прочитајте још:  Стари Брод: Обиљежено 80 година од Покоља у Старом Броду код Вишеграда

Директно.рс



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *