Како да препознате ГЛУПЕ људе? Фројд их је разоткривао једном реченицом

1

(фото:Ало)

Сигмунд Фројд, најпознатији психијатар и отац психоанализе оставио нам је генијалне мудрости и изреке за сва времена. Међу њима, ту је и лекција коју свако треба да запамти – како да препознате глупе људе!

“Први знак људске глупости је потпуно одсуство стида”

Легендарни психијатар је људску глупост откривао веома брзо, а како и ви да их откријете, саветује у једној јединој реченици: – Први знак људске глупости је потпуно одсуство стида – рекао је Фројд. Дакле, када се нађете у ситуацији да вас је срамота због туђег понашања или изјаве, или се чудите неким сулудим поступцима – одмах знате са ким имате посла.



Ако вас не цене, немојте се доказивати – будите то што јесте!

Није проблем у вама, у њима је. Немојте због тога спуштати своје критеријуме и радити све што они пожеле, изигравати њиховог кловна. Верујте да ће вас у једном тренутку искористити, то је у људима. Када им дате један прст – они узимају целу руку.На крају вас због свега заиста више неће нити ценити, па ће све то што сте учинили и прошли бити узалуд. Ако вас не цене немојте се доказивати – будите то што јесте. Немојте спуштати цену свога достојанства ради стицања поверења, нећете га ионако добити.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ако вам не верују – немојте им се правдати

Кад не желе веровати – неће. Искористиће то за неке лоше намере. Довољно је да останете верни себи упркос свему и видећете како ће се ствари након неког времена саме мењати. Али не очекујте промене преко ноћи.Прави људи ће пре или касније открити вашу вредност. Када пронађете такве људе држите их као кап воде на длану, а остале занемарите. Ваше очи неће одмах приметити вредност таквих људи, али једном када их препознате немојте допустити да вас ишта од њих одвуче. Када ви постанете најбоља верзија себе онда ће се појавити људи чија ће присутност постати права аванутра заједничког живљења. Тада ће ваш заједнички живот постати оно што сте одувек желели.

Прочитајте још:  Проф. др Вело Марковски: корона је безопасан вирус, људе убијају респираторима (Видео)

Ало

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Како да препознате ГЛУПЕ људе? Фројд их је разоткривао једном реченицом

  1. Стави луду лезбејчуру за премијера.
    Стави волину за министра одбране.
    Стави слину за министра полиције.
    Стави милићку за амбасадора…

    Нерон је само ставио коња за министра,
    није постављао волове, кучке и пацове.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *