Јеврејска педофилска секта напушта Републику Српску?

0

Министар за људска права и избеглице у Савету министара БиХ Милош Лучић саопштио је данас да ће 24 члана јеврејске верске групе која се налази на подручју општине Источна Илиџа у суботу, 5. фебруара, напустити БиХ, док би друга група БиХ требало да оде до 20. фебруара.

Директор Службе за послове са странцима Слободан Ујић упознао је Лучића да се данас на терену налазе инспектори ове службе и да су у току провере, те да је власник отказао најам куће овој верској групи и да ће они до суботе, 5. фебруара, напустити подручје Источне Илиџе.

“Према последњим информацијама, ова верска група тренутно је у потрази за новом дестинацијом и превозом. Добио сам уверавања да не представљају претњу за локалну заједницу и да до сада није забележен ниједан инцидент” – навео је Лучић у писаној изјави.

Због великог броја позива које је добио од грађана Источне Илиџе о боравку јеврејске верске групе на подручју општине и узнемирености јавности последњих дана, Лучић је данас разговарао и са председником Јеврејске заједнице у БиХ Јакобом Финцијем да би добио адекватне информације о овој групи.

“Финци ме информисао да ова група није контактирала Јеврејску заједницу у Сарајеву и да нису имали никакав контакт са њима. Навео је да се и он лично интересовао за њихов боравак у БиХ и да је добио информацију да су дошли из САД, а да су пре тога боравили у Канади и Гватемали” – навео је он.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Финци је добио информацију да је реч о проширеној породици са већим бројем чланова и да су прилично затворена верска група која на посебан начин практикује веру.

Прочитајте још:  СНИМКОМ ХОЋЕ ДА МУТЕ ВОДУ ИЗМЕЂУ ДОДИКА И ВУЧИЋА

Он је упознао министра да је један лист у Израелу објавио причу о боравку ове групе у БиХ.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *