Зашто је добро да попијете чашу воде после кафе

0

Кафа (Фото: Пиксибај)

Кафа је многима омиљени напитак, али оно што људи често не знају, јесте да она доводи до дехидратације организма.
Осим тога, може довести до проблема са зубима, али и крвним притиском, па треба бити обазрив када су у питању дневне количине.

Прави спас после кафе је управо чаша воде.

Кофен има снажан диуретички ефекат, који доводи до дехидратације организма, па се често након испијања шољице кафе може јавити блага вртоглавица, као и дрхтање руку. Да бисте се заштитили од непријатних последица, довољно је да попијете чашу воде после кафе.

Након испијања чаше воде после кафе, вратићете равнотежу воде у организму и смањити ризик од дехидратације.

Запамтите да ова чаша не би требало да буде део вашег дневног уноса течности, односно, ако пијете два литра воде дневно, онда уз сваку шољицу кафе треба да додате још једну чашу воде.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Друго, кафа је богата биљним бојама које могу да промене боју зубне глеђи, посебно уз често и свакодневно конзумирање. Овде опет вода долази у помоћ. Испирајући остатке кафе водом, спречавамо интеракцију између киселина кафе и зубне глеђи. У исто време, не би требало да перете зубе одмах након кафе – то може такође да угрози здравље ваших зуба.

Поред тога, кофеин може да повећа крвни притисак, а за особе које пате од хипертензије то може бити опасно. Вода разблажује кафу, због чега се смањује оптерећење срца и крвних сувода, а ризик од скока притиска се самим тим смањује, преноси Блиц жена.

Спутњик

Бонус видео

Прочитајте још:  Ванредна контрола пића у Србији: Кока-кола повукла воду са тржишта!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *