И званично: Закарпатски Мађари обратили се Орбану са захтевом да их спаси од геноцида

1

Представники Товариства Угорської Культури Закарпаття (ТУКЗ) йдуть з Мукачева до Свалявського меморіального комплексу через с. Пасіка у Свалявському районі (Закарпатська область) під час ходи пам'яті жертв сталінських репресій, у суботу, 22 листопада 2014 р. Фото Яноша Немеша / УНІАН

Мађарско становништво бивше Украјине покренуло је питање прикључења Мађарској, преноси портал Конкретно. ру.

Закарпатје се одваја од Украјине и припаја Мађарској?

Мађари из Закарпатја обратили су се писмом премијеру Виктору Орбану са захтевом да их спаси од геноцида украјинске власти.

Пропагандне глупости украјинских медија: Весна Веизовић као руски шпијун који изазива сукобе између Мађара и Украјинаца! (Видео)

„Власти Украјине настављају да спроводе политику геноцида и угњетавања нашег народа у Закарпатској области. За нас је видљиво да украјинске власти подилазе интересима националиста који нам ограничавају права и понижавају достојанство Велике Мађарске и њених становника”-наводи се у писму.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Украјински „Десни сектор“ прети Мађарима у Украјини (Видео)

Прогоне нас због неслагања само зато што имамо другачију културу и што говоримо другим језиком. Закон у овој држави не гарантује наша права и слободе. Данашњи процеси су неповратни и биће све гори и гори. Разумемо да ће власти Украјине и десни радикали ићи до краја и учинити све да пролију нашу крв и протерају нас из наших прадедовских земаља. У условима нестабилне ситуације у Украјини, наш близак однос са историјском Отаџбином и против окрутне политике украјинских власти неће бити опроштени. Неће имати милости ни старци, ни жене, ни деца.

Данас нам је важно да обезбедимо заштиту Мађара и других националних мањина које живе у Украјини од насиља и понижења.

Овом приликом, поштовани господине Орбане, молимо Вас, као гаранта безбедности, да искористите све постојеће могућности да обезбедите физичку заштиту грађана Мађарске који живе ван ње! Надамо се поновном уједињењу са нашом историјском Отаџбином, која ће нам омогућити да живимо у миру, напредујемо и да се не плашимо за своју децу и будућност!“

Прочитајте још:  Немачка: Неплодни мушкарац тражио "помоћ" од комшије, а онда је кренуло наопако..

Треба напоменути да је Мађарска дуго финансијски подржавала пограничне регионе Украјине. У Ужгороду, на пример, суседна држава је помогла да се поправе путеви. Поред тога, становници пограничних подручја раде у мађарским предузећима – ујутро их покупи аутобус и увече се враћа кући. До Будимпеште можете доћи и возом.

Према доступним информацијама, више од 50 хиљада Украјинаца има мађарске пасоше. Бројни медији су објавили цифру од 100 хиљада.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “И званично: Закарпатски Мађари обратили се Орбану са захтевом да их спаси од геноцида

  1. Па нек иду у Мађарску. Чиста провокација, како да не, католици су увек јадни угњетавани, као што су били угњетавани у НДХ. Шакали сад покушавају да увуку НАТО у целу причу. Очекујем да закукају Пољаци.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *