Брод: У насељу Грку служен помен погинулим борцима

0

(фото:СРНА)

У бродском насељу Грк данас је служен помен за 11 бораца из тог села погинулих у протеклом Одбамбено-отаџбинском рату, те за два борца Војске Републике Српске из Маглаја чије су породице нова огњишта изградила у тој месту.

Председник Председништва општинске Борачке организације Зоран Видић рекао је да је ово дан који окупља мештане и поштоваоце српских јунака који су бранећи свој народ дали оно највредније, своје животе.

Прочитајте још:  Украјинке све више постају жртве ласцивних Израелаца
Он је додао да је дужност свих да се сјећају својих предака и жртава који су дали немерљив допринос да би се данас живело у слободи.

“Рат нисмо хтели нити смо изазивали сукобе, али смо били приморани одупрети се прогону, спаљивању српских огњишта, уништавању живота у крајевима где је вековима живео српски народ” – рекао је Видић.

Он је додао да се помен у Грку служи у време када су на овом простору вођене борбе за ослобађење српских села бродске општине.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Парастосу код спомен-обележја у порти цркве у Грку, осим породица погинулих бораца, мештана и представника Борачке организације, присуствовали и представници локалне управе, те оранизација и удружења.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *