Мање од 2 одсто избеглица успело да се врати на Косово

0

Никола Селаковић (Фото: Screenshot/B92)

„Поражавајуће је да је мање од 2 одсто интерно расељених било у могућности да се врати у своје домове на Косову и Метохији“, рекао је министар спољних послова Србије Никола Селаковић на седници Управног одбора Високог комесаријата УН за избеглице.

Прочитајте још:  Корона фашизам у Израелу – будућност коју спремају и Србији?
Селаковић је истакао да је посебан проблем са којим се Србија суочава то што је више од 200.000 људи принуђено да напусти своје домове на Косову и Метохији, „у потрази за безбедношћу и заштитом од систематског прогона којем су неалбанци стално изложени”.

„Ратови деведесетих натерали су преко пола милиона Срба да побегну или буду протерани из Хрватске и Босне и Херцеговине. Наша земља деценијама улаже напоре да их прими и збрине, али, што је још важније, да створи услове за њихов поуздан повратак на своја огњишта. Међутим, нисмо увек суочени са разумевањем и спремношћу укључених страна да раде заједно и траже дугорочно решење“, нагласио је министар.

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *