Бивши Рус а данас русофоб Артем Скоропадски, против којег је у Русији покренут поступак за екстремизам преминуо је данас у Кијеву.

Ово је саопштио Назар Приходко, члан украјинске десничарске радикалне групе УНА-УНСО, забрањене у Руској Федерацији, објавио је у свом телеграм каналу преноси Политнавигатор.

„Упознали смо се 2006. године на Тргу независности. Ви, држављанин Руске Федерације, новинар листа Комерсант, одлучили сте да интервјуишете мене, младог припадника УНСО. Па смо се слагали.

Био си искрени украјински патриота, научио си језик, за време Револуције достојанства постао си представник Десног сектора… Ох, могу да ти кажем много о теби, човеку јединствене судбине… Али тебе више нема. Болест те је однела…“, јадао се Приходко.

Супруга Скоропадског, Алена Солодовникова, појаснила је на свом блогу да је њен муж преминуо јуче ујутро од тешке стомачне болести.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Испричала је како је помагао Оружаним снагама Украјине и радује се што може „да буде од користи на информативном фронту, иако је, упркос болести, био жељан правог фронта“.

„Били сте сигурни да ћете вас и ваше колеге из Десног сектора детаљно писати у школским уџбеницима у рубрици Револуција достојанства. Ми ћемо се побринути да пишете. Покушаћемо да улица назове по вама. О вама треба да се чува сећање једне генерације“, патетично сумира супруга Скоропадског.

Рођен је у Москви и радио је као новинар за украјински Комерсант. Током пуча 2013-2014, постао је секретар за штампу екстремистичке групе Десни сектор. Прошле године је добио држављанство Украјине. Ове године је неко време био главни и одговорни уредник часописа Краина који промовише бесну русофобију.

Прочитајте још:  Блинкен заборавио да је Казахстан члан ОДКБ, а не НАТО-а

Раније је, како је објавио ПолитНавигатор, Скоропадски испричао како је неким чудом побегао од хајке на Криму

Васељенска

Бонус видео

 

https://www.youtube.com/watch?v=PtjY8MCY_-8&t=1s

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *