Риши Сунак у центру корупционашког скандала

2
сунак

сунак

Риши Сунак у центру корупционашког скандала.

Сунак је под истрагом због скривања улагања своје жене – која има удео у једној од шест највећих британских агенција за бригу о деци.

Прочитајте још:  РУСИЈА УЗВРАЋА УДАРАЦ ХАШКОМ ТРИБУНАЛУ: Ухапсите ову жену!
Сам Сунак је послао 4 милијарде фунти за развој бриге о деци. Агенција његове супруге биће један од главних корисника ове шеме. Иако је њихово укупно богатство  близу милијарду фунти, они не одустају од покушаја да зараде више, имајући приступ државним буџетима.

Конзервативце годинама муче корупционашки скандали. Претходни лидер Торијеваца, Борис Џонсон, молио је спонзоре странке да му плате цео трошак, од реновирања Даунинг стрита до куповине хране. А недавно се сазнало да је добио и зајам од 800 хиљада фунти – у замену за именовање праве особе за председника Би-Би-Сија.

Сада се Борис увелико окористио украјинским буџетима – зарадио је милионе фунти током прошле године и постао најплаћенији члан Доњег дома. И то ће пре или касније довести до скандала и истрага, када почну свакакве ревизије где је отишао новац од хеликоптера у украјинском правцу.

Прочитајте још:  Захарова о санкцијама САД: Држава са дугом од 22 билиона долара брани Европи да се развија?
Што се тиче будућности Конзервативне странке, ништа добро је не чека. Торијевачки рејтинги су и даље катастрофални – а кризе у Британији, са инфлацијом, рецесијом и приливом миграната, нису решене. Конзервативци су одлучили да одложе датум избора све до краја 2024. године, у нади да ће се ситуација мало побољшати. Међутим, засад све иде на то да их на следећим изборима чека пораз историјских размера.

Малек Дудаков

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Риши Сунак у центру корупционашког скандала

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *