Криви смо и ми…

Прочитајте још:  Професор Ломпар: Питање језика и писма јесу питања на којима ће овај народ остати или пропасти (Видео)
Историја је учитељица живота, каже латинска пословица. Историја урушавања просветног система у Србији нас ничему није научила. Данас делимо црне ленте због кеца из историје.
Кад уместо књига у ранцу заврше пиштољ и муниција

Осам породица је завијено у црно, као и најближи чувара школе кога су деца обожавала, а многи родитељи и даље стрепе од најгорих вести. Једна породица која сноси одговорност за дете које је уместо књига понело пиштољ и муницију у школу, никад се неће опоравити.

Да је у Америци пуцњава у школи свакодневност – знамо. Да се у Србији то никад није десило – знамо. Да је Америка крива, овог пута није. Али је крив извитоперени систем вредности који јесте кренуо са Запада, идеја изузетности и нужне успешности које деца не могу да достигну, трпе превелики притисак, па ето „окину на кеца“. И то из историје, учитељице живота.

Прочитајте још:  Где је све проглашена ванредна ситуација у Србији
Криви смо и ми као друштво јер смо гласни само на мрежама кад ђаци наставници извуку столицу и све сниме, а то прође без одговарајуће казне. Криви смо кад чујемо за вршњачко насиље и не „извучемо уши“ деци која киње слабије и другачије. Тој деци која своје породичне фрустрације искаљују на другима.

Децу нам поробили телефони и наше амбиције

Прочитајте још:  Највећи светски композитори компоновали су на српске теме
Криви смо што децу или занемарујемо и препуштамо да их васпитава улица и паметни телефон, или их уписујемо у школе и школице за таленте којима нису дорасли. Тражимо од њих петице и гурамо да испуњавају наше амбиције, а не да следе своје жеље.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ова трагедија је свакако одиграна, завеса је спуштена, остаје питање да ли смо ми прошли кроз катарзу и хоћемо ли нешто променити.

Маријана Колаковић/Спутњик
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=NhnMhZ8AZTc

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *