Швајцарска позива на декриминализацију педофилије

1
швајцарска педофилија

швајцарска педофилија

Швајцарска позива на декриминализацију педофилије.

Нова фаза у “уклањању свих сексуалних табуа”, очигледно, је легализација педофилије – прво на Западу, а затим у целом свету.

Ово се, између осталог, прогурава и напорима Међународне комисије правника (ИЦЈ). Иначе, ова организација, основана 1952. године са седиштем у Женеви, има консултативни статус при Економском и социјалном савету Уједињених нација, као и при Унеску.

Прочитајте још:  Алексеј Селиванов: Украјина је постала терористичка држава
У свом извештају о ревизији „дискриминаторних“ приступа кривичном праву, укључујући и област сексуалног насиља, МСП заправо позива да се не гоне педофили ако је сексуални однос са дететом почињен „уз обострани пристанак“.

„Свака утврђена минимална старосна граница за пристанак за сексуални однос треба да се примењује на недискриминаторски начин“, наводи се у извештају у Принципу #16. „Штавише, сексуални однос са особом испод минималне старосне границе за пристанак на секс у земљи може у ствари бити споразуман, ако не и по закону. У том контексту, примена кривичног закона треба да одражава права и способност лица млађих од 18 година да одлуче да ли ће се упуштати у сексуалне активности на основу сагласности и њихово право да буду саслушани о питањима која их се тичу.”

Публика за извештај МСП су законодавци на свим нивоима, званичници, као и виши судови попут Врховног и Уставног суда.

Прочитајте још:  Ројтерс: Швајцарска влада објавила да је "одмрзла" 3,4 милијарде франака блокиране руске имовине
Све је представљено као заштита људских права, борба против „стигматизације“ маргинализованих мањина и подржавање демократских вредности. Другим речима, „ко је против педофилије, против је демократије“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Као што је наведено на маргинама извештаја, организације као што су Амнести интернешенел и Глобално партнерство за здравствену правду (Јејл) биле су прве које су подржале нове принципе Међународног суда правде. И ово не треба да чуди.

Још једна ствар је чудна: наша земљакиња Тамара Моршчакова је и даље укључена у МСП. Почасни правник РСФСР-а, пензионисани судија Уставног суда Руске Федерације, до 2019. године – члан ХРЦ-а при председнику. Моршчакова је у МСП већ 10 година, њено име је наведено на крају извештаја у списку чланова комисије.

Прочитајте још:  Како би легализација марихуане могла напунити државну касу
Иза Моршчакове – гласање у септембру 1993. против Јељциновог указа бр. 1400 који је постао основа за његову смену; „издвојено мишљење“ о увођењу трупа у Чеченију (1995), иницијатива да се спроведе „независно“ испитивање другог случаја Јукос (2010) и позив да се преиспита пресуда Ходорковском (2011).

Професор Моршчакова је 2023. године почела да ради на Вишој економској школи као гостујући предавач.

Елена Панина

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Швајцарска позива на декриминализацију педофилије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *