Амбасада САД се правда због Вулина: Нисмо га ми позвали

1

Александар Вулин (Фото: Н1)

Амбасада САД се правда због Вулина: Нисмо га ми позвали.

Прочитајте још:  Света три Јерарха
Амбасада Сједињених Америчких Држава (САД) у Београду навела је данас да “није лично” позвала директора Безбедносно-информативне агенције (БИА) Александра Вулина да присуствује обележавању мисије “Халијард”.

Вулин се од јула налази под санкцијама САД због наводне корупције и умешаности у трговину дрогом и због веза са Русијом.

На друштвеним мрежама се 16. септембра појавила фотографија на којој Вулин присуствује догађају поводом годишњице мисије “Халијард” у Другом светском рату, чији је циљ био спасавање пилота из оборених савезничких авиона који су у лето 1944. године били расути по планинама Србије.

У писаном одговору на упит Радија Слободна Европа (РСЕ) у Амбасади САД су навели да је реч о отвореном догађају који организује Фондација “Халијард”.

Амбасадор САД у Београду Кристофер Хил, како су навели, на догађају је говорио “како сви треба да црпимо инспирацију из мисије ‘Халијард’ и да се заједно супротставимо силама терора и агресије, које су вратиле ужасе рата на европски континент”, пише Радио слободна Европа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Ту поруку подршке миру у Европи могли су да чују сви присутни – па и господин Вулин, чак и ако га Амбасада САД у Београду није лично позвала да присуствује”, навели су у Амбасади.

У одговору су подсетили да је обележавање мисије “Халијард” догађај који сваке године “окупља Американце и Србе како би обележили невероватан чин херојства” из доба када су наши народи били савезници у борби за ослобађање света од фашистичког терора.

Вулин је највиши званичник Србије који је стављен на листу америчких санкција од како је Српска напредна странка (СНС) дошла на власт 2012. године.

Прочитајте још:  Срећа па се ништа не пита: Понош опет позива да се уведу Русији санкције
САД га сматрају одговорним “коруптивна и дестабилизујућа дела која су такође омогућила руске малигне активности у региону”.

О санкцијама САД Вулин се такође се није оглашавао у јавности. Његова странка Покрет социјалиста, која је део владајуће коалиције са Српском напредном странком, осудила је санкције и изнела низ оптужби на рачун САД.

РТ Балкан

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Амбасада САД се правда због Вулина: Нисмо га ми позвали

  1. NARODNI POKRET ZA DRŽAVU ČEKA?

    Nedavne Ace Parizera najave da će formirati Narodni pokret za državu međuvremenu utihnuše. Naime, Aco Parizer ima preće poslove i obaveze. Bira kome će povećati plate, kome da umanji , juri parizer po prodavnicama, zanima se i oko smene odanog saradnika Volina, kome ludi Ameri uvedoše sankcije. Oni su rešili sve svoje probleme i muke, a sada rešavaju probleme u svetu za koje misle da će naneti štetu i njima. Iz ovoga se vidi koliko direktor BIA nanosi im neviđenu štetu zbog politike i njegovog odnosa prema Rusiji, a ne prema SAD. Aco Parizer troši enormno svoje vreme na sniženju cena pojedinim artiklima, kojima će spasiti naciju i sebe akcijom „Bolje cene“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *