А мигранти? Вучић поново тврди да је “Отворени Балкан” афирмисана платформа мира

0

Izvor: Robert ATANASOVSKI / AFP

А мигранти? Вучић поново тврди да је “Отворени Балкан” афирмисана платформа мира.

Прочитајте још:  Европска унија никада Србији није пружала толику подршку као Украјини
Председник Србије Александар Вучић поновио је вечерас на отварању “Винске платформе Отвореног Балкана” да је Отворени Балкан афирмисана платформа мира.

На свечаном отварању на Београдском сајму обратио се и председник Црне Горе Јаков Милатовић који је оценио да је Балкан “најљепши када је отворен” и поручио да се вечерас шаље најбоља могућа слика остатку света да је западни Балкан регион који сарађује и који том сарадњом “пробија” и нека далека тржишта.

Председник Владе Албаније Еди Рама обратио се путем видео-поруке на енглеском језику, истичући да се земље региона морају сконцентрисати на оно што их уједињује и изразио уверење да ће заједничка будућност бити другачија од прошлости, али и садашњости.

Премијер Северне Македоније Димитри Ковачевски рекао је у обраћању да снажне везе три земље представљају подстицај за економије тих земаља и истакао важност овог и оваквих сајмова за јединство западног Балкана.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Кроз Отворени Балкан показали смо функционалну сарадњу и заједно начинили бољи резултат. Вински путеви наших држава постају светски познати. За 25 одсто повећана је трговинска размена између три земље, а са Србијом је остварена вредност од 1,1 милијарди евра, што је највеће размјена у протеклих 18 година” – рекао је Ковачевски.

Други међународни сајам вина “Винска визија Отвореног Балкана” одржава се под покровитељством Влада Србије, Сјеверне Македоније и Албаније у оквиру иницијативе “Отворени Балкан”.

Свечаном отварању присуствовали су и и председник италијанске регије Венето Лука Зајо, као и премијер Србије Ана Брнабић и министри у Влади Србије, као и бројне друге званице.

Прочитајте још:  "Нико никоме неће опростити онакво пуњење болница"
Подсетимо, само неколико дана раније Албанија је потписала споразум са Италијом о изградњи центара за мигранте у Албанији, а занимљиво је да се нико није изјаснио да ли се тај споразум односи само на Албанију или и на цео “Отворени Балкан”

В.Т./Васељенска

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *