ОДМАХ УСЛЕДИЛА ОДМАЗДА: Шиптарска полиција у Звечану малтретирала и легитимисала грађане који су хтели да предају захтев за смену Куртијевих градоначелника са севера (видео)

0
Полиција у Звечану

Полиција у Звечану

ОДМАХ УСЛЕДИЛА ОДМАЗДА: Шиптарска полиција у Звечану малтретирала и легитимисала грађане који су хтели да предају захтев за смену  Куртијевих градоначелника са севера.

Приликом покушаја грађана из општине Звечан да јутрос предају захтев за разрешење градоначелника Иљира Пеција дошла је тзв. полиција која их је легитимисала.

Прочитајте још:  ЧОВИЋ ОТКРИВА: Запад хоће да реши Косово пре отварања тајних британских архива!
То је потврдио Дарко Вуксановић.

„Покушали смо данас у 10 сати у просторијама где борави нелегитимно изабрани градоначелник општине Звечан да предамо захтев за опозив градоначелника Звечан. Уредно смо ушли у просторије са намером да предамо захтев. Службеник који тамо ради није хтео да прими захтев, упутио нас је код градоначелника, градоначелник није био ту. Ни после пола сата захтев није оверен. Међутим, у међувремену је дошла полиција која нас је легитимисала“, рекао је Вуксановић.

Веселин Радовић, правник из Лепосавића пренео нам је да захтев није примљен ни у овој општини.

“Ушао сам у зграду општине и покушао да предам захтев, један господин је дошао и рекао да то треба да се преда надлежном министарству у Приштини и није хтео да узме захтев. Ми као грађани Лепосавића не можемо ово више да трпимо, ја сам радник општине и шест месеци смо буквално на улици, не можемо да уђемо у зграду”, рекао нам је Радовић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Далибор Гаљак у изјави за Косово онлајн објаснио је да када су дошли да предају петицију у селу Чабра, у општини Зубин Поток, где квазиградоначелник Измир Зећири обавља функцију, да им је речено да то не могу да ураде јер не постоји писарница.

“Дошли смо да предамо петицију за смену нелегитимног градоначелника, али нисмо наишли на адекватан одговор. Прво није било службеника који причају српски језик, а када је коначно наишао један, рекао нам је да сачекамо и да ће звати градоначелника који је тренутно у Приштини. Након неколико минута вратио се и пренео нам је поруку од градоначелника да му поменута петиција није у интересу”, рекао је Гаљак.

Неуспешан је био и покушаји грађана у општини Северна Митровица.

Актуелни градоначелници у четири општине, подсетимо, изабрани су на изборима одржаним 23. априла. У Северној Митровици је изабран Ерден Атић, у Лепосавићу Љуљзим Хетеми, у Звечану Иљир Пеци, а у Зубином Потоку Измир Зећири.

Изборе су бојкотовали Срби и на биралишта је изашло тек око 3,5 одсто бирача.

Министарство администрације и локалне самоуправе шиптарске квазидржаве је у августу објавило административно упутство које омогућава подношење петиције грађана за смену градоначелника на северу и које предвиђа да сваки појединац или група грађана, са правом гласа, могу да покрену иницијативу.

Глас јавности

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *