Захарова о изјави Вучевића: Прекрасан говор, али у ЕУ не примају без генетски модификоване свести

0
еу, европске

Марија Захарова (www.globallookpress.com © Maksim Konstantinov)

Читава проблематика око уласка нових држава у Европску унију је у томе што “у ЕУ примају искључиво на основу постојања генетски модификоване националне свести”, написала је на Телеграму портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, која се осврнула на данас објављени коментар српског министра одбране Милоша Вучевића за “Политику”.

Вучевић је, подсетимо, поручио да се Србија неће одрећи свог “националног ДНК” зарад уласка у Европску унију, иако је мишљења да би Република Србија требало да постане пуноправна чланица ЕУ, будући да би то ишло у корист њених грађана. Такође, нагласио је да Србија није уводила и да неће ни уводити санкције Руској Федерацији, као и да Београд намерава да одржава партнерске доносе са Кином, арапским земљама, Индијом, Африком, али и америчким континентом.

Коментаришући ове изјаве, из Москве данас поручују да је Вучевићев говор “прекрасан”, али и подсећају да улазак у ЕУ захтева одступање од свог националног идентитета.

“Погледајте Пољску и Мађарску, које су, иако су пуноправне чланице Европске уније, приморане да се буквално боре за очување сопственог идентитета. Арбитраже, судови, чак и унутрашње санкције – и све то упркос чињеници да су чланице НАТО-а и да доследно гласају за незаконите антируске санкције. А не треба заборавити ни лукавост Запада: обећавају много, а, чим добију своје, не испуњавају ништа”, поручује Захарова.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Србија, подсетимо, има статус кандидата за улазак у Унију од 2012. године.

Главне препреке које стоје на том путу “у очима” Брисела су то што Србија не жели да призна независност тзв. Косова и што не планира да уведе санкције Руској Федерацији, објаснио је раније председник Србије Александар Вучић.

Прочитајте још:  "Зашто би нас условљавали да формирамо ЗСО? То је штетно и опасно"

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *