Чикаго: Прикупљено 56.000 долара за откуп земље на којој је рођен Свети Сава

1
саву, свети

Свети Сава

На донаторском скупу под називом “За одбрану Косова, у славу Светог Саве”, који је одржан у Чикагу, прикупљено је 56.000 долара за откуп земље у селу Дежева крај Новог Пазара, на којој је рођен Свети Сава, преноси “Сербијан тајмс”.

Како се наводи, скуп је одржан у суботу увече у великој сали Културно-спортско центра “Никола Тесла” при цркви Светог Николе у Чикагу, у присуству епископа рашко-призренског Теодосија и новограчаничко-средњезападноамеричког Лонгина.

 

Донаторска акција организована је након што је Епархија рашко-призренска одлучила да у Дежеви сагради спомен цркву и Меморијални центар који би носили име по Светом Сави, али препреку да се радови на комплексу приведу крају представљају кућа и имање који се налазе непосредно поред цркве и недавно су оглашени за продају, па је епархија затражила помоћ од људи да прилозима омогуће откуп куће и имања од власника.

Владика Теодосије истакао је важност ове акције и подсетио да је Епархија рашко-призренска у претходних годину откупила три куће и имања поред три велике светиње на Косову и Метохији, између осталог и вајат покрај цркве Богородице Љевишке у Призрену.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Присутни су се у великом броју се одазвали позиву за помоћ, тако да је укупна прикупљена сума за откуп куће и имања у родном селу Светог Саве 56.000 долара, наводи “Сербијан тајмс”.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Чикаго: Прикупљено 56.000 долара за откуп земље на којој је рођен Свети Сава

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *