Бајден поздравио одлуку папе да свештеници могу да благосиљају истополне парове

1
папа

Папа Фрања (Фото ЕПА)

Председник САД Џозеф Бајден поздравио је одлуку папе Фрање да дозволи римокатоличким свештеницима да благосиљају истополне парове ван редовних црквених обреда или литургија, рекла је портпаролка Беле куће Карин Жан Пјер.

Папа Фрања је званично одобрио да се свештеницима дозволи да благосиљају истополне парове.

У документу објављеном у понедељак наводи се да људи „који траже Божју љубав и милост“ не треба да подлежу „исцрпној моралној анализи“, пренео је АП.

У доктрини се разрађује писмо које је папа Фрања послао двојици конзервативних кардинала, а које је објављено у октобру.
У том писму је сугерисао да би се такви благослови могли понудити под одређеним околностима, ако се не мешају ритуал и светост брака.

У новом документу се то понавља и наводи да је брак доживотна света заједница између мушкарца и жене.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Бајден поздравио одлуку папе да свештеници могу да благосиљају истополне парове

  1. ЉУДИ, ШТА СЕ ДЕШАВА ДАНАС С ВОМА?

    Поступак Папа Фрања да званично одобри да се свештеницима дозволи да благосиљају истополне парове, је глупост без преседана. Ако вековима није црква дозвољавала склапање истополних бракова и да је брак доживотна света заједница између мушкарца и жене. ови сада су паметнији од предходних. Да ли је виодео Папа да две краве, два бика, две козе, два јарца и сличних воде љубав, није и неће видети, а због чега иде толико далеко да призна бракове истополних „људских бића“ Животиње Папи дају паметнију паметнији однос од односа накарадних (не)људи. Бојим се да ће га Благи Бог ставити на својој црној листи. На незваничној брачној вези наше премијерке и лепе докторке је исти промашај као ове одлуке заборавног Папа Фрање. Чак је докторки „направила“ сина Ана, на кога су поносне обе даме и „тата“ и мама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *