ПУЦЊАВА У ПРАГУ: 11 мртвих и десетине рањених – један мртав, други нападач у бекству

1

Чешка полиција саопштила је да се на факултету у Прагу догодила масовна пуцњава у којој је убијено једанаест особа укључујући нападача а преко тридесет је тешко повређених. Нападач је погинуо после пада са зграде са које је пуцао на пролазнке.

Једанаест особа је убијено, а десетине рањено када је, за сада, неидентификовани нападач наоружан аутоматском пушком, отворио ватру на тргу који носи име по Јану Палаху. Нападач је “неутралисан”, саопштила је чешка полиција.

Из прашке полиције је саопштено да је нападач “елиминисан” и да се зграда евакуише. Особљу Универзитета као и студентима који су се ту затекли, речено је да “остану на месту”, забарикадирају се у просторијама и угасе светла, пренео је Ројтерс.

Последња информација из прашке полиције је да је тридесет особа тешко повређено и да трагају за још једном особом за коју се претпоставља да је умешана у пуцњаву.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Очевици тврде да је пуцњава дуго трајала. Масовна пуцњава се догодила на Факултету уметности Карловог универзитета на Тргу Јана Палаха. Карлов универзитет се налази у старом делу Прага око 500 метара од чувеног Карловог моста.

Градоначелник Прага Бохуслав Свобода је рекао да је нападач погинуо пошто је пао са зграде факултета. Полиција се још није званично изјаснила о начину на који је нападач погинуо, али локални медији јављају да је пре пада пуцао себи у главу.

Цео Трг Јана Палаха, Карлов мост, као и околне улице су затворени.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ПУЦЊАВА У ПРАГУ: 11 мртвих и десетине рањених – један мртав, други нападач у бекству

  1. Пре неку годину стручњаци су упозоравали да ће нацистичке убице из нацистичке Америке злоупотребом електромагнетне технологије контролом људског ума стварати такозване зомби војнике који ће морати да извршавају њихова наређења.
    И е о кало пробају докле су стигли са постављањем нових антена са усавршавањем уређаја и софтвера и колико могу да постигну у таквој борби због које је Русија била приморана на специјалну антитерористичка акцију.
    Уједно овај случај доказује да нацистичке убице из нацистичке Америке постављају своје шпијуне на чело власти у свим мањим државама стварајући од тих држава колоније кођшто је то Србија.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *