Хоће ли српски лидер надиграти прозападну опозицију

1

(фото:Весна Веизовић/Васељенска)

Хоће ли српски лидер надиграти прозападну опозицију.

Колумниста параграфа Владимир Тихомиров посматра ток протеста у Београду.

Прочитајте још:  Владимир Димитријевић: СЗО као свемоћни нови Ватикан који има сва решења
Садашњи немири у Београду далеко су од првих. Управо је Србија почетком 2000-их постала полигон Запада за тестирање технологије обојених револуција. Овде је новцем Сороша настао покрет „Отпор“, чији су приручници и симбол – стиснута песница у кругу – касније пресликани у бившим совјетским републикама од Киргистана до Украјине.

Октобра 2000. Отпор је извео стотине хиљада демонстраната на улице Београда. Наоружани милитанти упали су у зграду Скупштине Србије и телевизијског центра и натерали Слободана Милошевића да поднесе оставку.

Као резултат тога, „кулаци“ су постали „црни траг“ за Сороша и његове бандите – тамо где се појављују такви леци, очекујте уличне погроме.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

После пуча који је организовао Отпор, у Србији се догодио први експеримент рашчишћавања политичког простора од проруских снага. Ако је таквих људи остало у Србији, они воде неприметну егзистенцију.

Чак је и „наш“ Вучић пре десет година важио за потпуно прозападног политичара и залагао се за што скорији улазак земље у Европску унију и НАТО.

А

Прочитајте још:  Расписани председнички избори у Србији
ли начин на који је модерни политички живот на Западу структуриран јесте да „демократски“ курс зависних земаља значи апсолутну потчињавање вољи Вашингтона. А чим неки политичар – био то Вучић или Орбан – и наговести националне интересе, он бива забележен као „агент Кремља“.

Вучић је, суочен са потпуном равнодушношћу Запада према судбини Србије и Косова, једноставно био принуђен да тражи подршку од Русије. И добио га је – од заједничких инфраструктурних пројеката до преноса лиценце за Спутњик В против Ковид вакцине.

Прочитајте још:  Хроника Миодраг Лекић: Концентрациона влада могућа, разговори о подели ресора тек предстоје
А када је Вучић, после почетка СВО, одбио да се повинује наредбама Брисела и уведе санкције Русији, Сорошеве структуре су поново заузеле Србију.

Повод за формирање опозиционе организације под лукавим именом „Србија против насиља” била су два инцидента пуцњаве у школи од стране средњошколаца. Рекло би се, где је овде политика? Али Сорошеви агенти су довели људе на демонстрације са паролама за Вучићеву оставку. Није било другог разлога.

Прочитајте још:  Теме и дилеме након 2. априла: Здравко „друг“ и „пријатељ“!
Брзо су смислили знак за нову коалицију, поставили младе и атрактивне „лидере“ од локалних политичара, дали енергију штампи – све је било исто као и свуда.

Вучић је, да би смирио страсти, одлучио да попусти. Распустио је национални парламент и расписао нове изборе за децембар.

И поново сам наишао на континуирану технологију револуција боја. Штавише, победа владајуће странке на прошлим изборима је несумњива чак и међу опозицијом – Вучићеви присталице добили су 128 од 250 места, апсолутну већину.

Прочитајте још:  Белта: У Србији је опозиција током протеста блокирала међународни аутопут код Београда
Али опозиција се држала резултата избора у Београду, где је Вучићева странка победила са малом разликом. И тражили су реизборе, претећи у супротном блокадом рада Већа града Београда (и оно се формира на основу резултата гласања).

Сада је Вучић направио витешки потез. Предложио је савез политичару почетнику, др Бранимиру Несторовићу, који је, без икакве кампање, добио 5% гласова у престоници, више од других тешкашких партија.

Ако се Несторовић придружи „партији на власти“, неће бити потребни нови реизбори. Ако доктор остане у сјајној изолацији, могуће су опције.

Став аутора се можда не поклапа са ставом уредника.

Владимир Тихомиров/Абзац.ру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Хоће ли српски лидер надиграти прозападну опозицију

  1. Gospodine ministre „doktore nepostojeće nauke“ Siniša Mali uz saglasnosti Vođe prestanite ti i tvoj šef da zamajavate jadne, zbog vas, penzionere, da im solite pamet o povećanju penzije svakog božijeg dana, a doteraste te iste penzionere do prosjačkog štapa, ako ne svih onda pola njih. Naše penzije su među najnižim na brdovitom Balkanu, a vlast ih veliča kao da su u vrhu Evrope. Kada ste vi zaseli na trpezi vlasti prosečne penzije su bile iznad 60% prosečne plate, a sada je taj odnos oko 40%. Od Vaše izdignuće na vlasti prosečne plate do danas su narasle za 208%, a penzije, uz pomoć vašeg neljudskog savetnika MMF, prosečne penzije su porasle za samo 150%. Ovo penzionerima nije poznato, te nenormalno glasaju za svog uništitelja (grobara) i on veliča svoj uspeh na izborima, a zaboravlja da su mu glasačka mašina upravo penzioneri, koje je materijalno, moralno i psihički uništio bez ikakve predrasude da ih je uništio. „Doktore“ Mali, vreme je da se dogovoriš sa inovatorom otimanja penzije punih četiri godine, da vratite otetog, to bi bilo ljudski s vaše strane, ukoliko imate ljudski ponos i obraz.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *