Москва: Очигледни покушај мајданизације Србије иза којег стоји Запад

1
ослобађање

Очигледно је да колективни Запад користи технику “мајдана” како би дестабилизовао ситуацију у Републици Србији, рекла је данас портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Према њеним речима, стриктно поштовање Устава земље, поштовање избора српског народа, који је гласао за националне интересе своје земље, једина је могућа реакција у овој ситуацији, преносе “РИА Новости”.

Подсетимо, премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је синоћ за ТВ Пинк да су руске службе безбедности упозориле српске колеге да се спремају нереди у Београду.

Она се затим јавно захвалила руској служби на упозорењу и подвукла да су многи ту вест описали као “дезинформацију”, иако се испоставило да су информације добијене од Москве истините. Током дана, очекује се и да ће председник Србије Александар Вучић разговарати са Амбасадором Руске Федерације Александром Боцан-Харченком о новонасталој ситуацији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Српски политички врх поручује да ће држава бити одбрањена и да ће “изгредници одговарати пред законом”. Део опозиције јуче је, такође, иступио против демонстраната који су напали зграду Скупштине Београда, објаснивши да је у току покушај дестабилизације земље.

Ипак, група студената и младих за данас је најавила нове протесте у виду шесточасовне блокаде на две локације у Београду. Блокада саобраћајница почеће у 12 и трајати до 18 сати, преносе медији.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Москва: Очигледни покушај мајданизације Србије иза којег стоји Запад

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *