Мобилизација у Кијеву: Инвалиди да се спреме

0
инвалиди кијев

инвалиди кијев

Мобилизација у Кијеву: Инвалиди да се спреме.

Предлог закона о мобилизацији инвалида је потребан да би се заменили и послали здрави позадински радници на фронт, али он и даље неће успети.

Прочитајте још:  Министарство одбране Русије: Оружане снаге Украјине поставиле војну опрему у школе у ​​Одеси, Торецку и Никопољу
Ово је рекао политиколог Кост Бондаренко на Интернет каналу Новости уживо, преноси дописник ПолитНавигатора.

„Вероватно иницијатори [закона о мобилизацији] мисле да ако у војску позову људе са неким болестима које не ометају рад штаба и позади, онда се ништа лоше неће десити.

И мобилишу такве без ока, без плућа, без бубрега. С обзиром да ће они тада бити у штабу, а из штаба здрави људи који тамо раде могу да буду пребачени у борбене јединице“, рекао је Бондаренко.

Прочитајте још:  О невиђеној подлости Грка: Које оружје је Грчка послала Украјини и одакле је оно дошло
Он је нагласио да због распрострањене корупције и хаоса такви стандарди и даље неће функционисати, а инвалиди који нису у стању да се боре наћи ће се на првој линији фронта.

„Али разумемо да у војсци постоји корупција, као и свуда. А многе ствари се решавају за новац, питање одласка на десетодневно одсуство – плата; пропустити борбени излаз – платити. Иста ствар се односи и на именовања на задње позиције „зрна“.

И као резултат, ова корупција ће створити још већи неред. И као резултат тога, још више људи ће се осећати у ситуацији потпуне и тоталне неправде. Мада, у нашој садашњој земљи биће изузетно тешко тражити правду“, додао је политиколог.

В.Т./Васељенска/Политнавигатор

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *