„Руси и Срби не треба да се правдају за своје пријатељство“ – Ненад Стевандић у Државној думи

0
Стевандић

Стевандић

„Руси и Срби не треба да се правдају за своје пријатељство“ – Ненад Стевандић у Државној думи.

Срби су први осетили „снажан удар новог светског поретка“, али нису попустили у својим принципима.

Прочитајте још:  МИЛОРАД ДОДИК: Можда и онемогућимо Јакову Милатовићу да долази у БИХ!
Ово је рекао председник Народне скупштине Републике Српске (ентитета у БиХ) Ненад Стевандић, говорећи у Државној думи Руске Федерације, јавља дописник ПолитНавигатора.

„Понуђено нам је да будемо поштеђени ако будемо деловали против Русије. Русија се увек противила нехуманом светском поретку, јер је циљ овог поретка да доминира светским ресурсима. Били смо у тешкој ситуацији, али их нисмо пратили и остали смо вам искрени пријатељи”, рекао је Стевандић.

Према његовим речима, Срби су захвални Русији на вету који је уложила у Савету безбедности УН на резолуцију којом се Срби оптужују за геноцид.

„Ми више не бисмо постојали да подмуклу намеру Запада није зауставило руско „не“. Али не схватају да је политика одржавања добрих односа са Русијом наш избор, а не убеђивање или притисак Русије“, рекао је Стевандић.

Прочитајте још:  Руски универзитети више не раде по „Болоњи“
Он је признао да формално Република Српска није донела одлуку о Украјини, „иако је став народа јасан“, али Запад чак неутралну позицију изједначава са проруском. Он је позвао Русе да „не праве изговоре за пријатељство“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Наши братски односи су старији од изазваног сукоба у Украјини, старији од геополитичке кризе, наши односи су старији од Хитлера и Наполеона, издржали су све историјске тестове, остали чисти без потребе да угрожавају друге народе или државе. Ово је реткост у савременом свету. Слава нашем пријатељству, браћо Руси!“, рекао је Стевандић.

Државна дума му је приредила овације.

Председник Вјачеслав Володин најавио је да ће Државна дума 20. марта разматрати апел у вези са НАТО бомбардовањем Југославије 1999. године.

„Видите у каквој се ситуацији нашла Република Српска и друге земље које су некада биле у саставу Социјалистичке Федеративне Републике Југославије. Али Американци су бомбардовали Београд пре 25 година.
Бомбардовање је трајало, размислите, 78 дана. Касетне бомбе пале су на миран град у центру Европе. Огроман број мртвих, стараца, деце. То је онај кога треба одвући у Хаг“, рекао је Володин.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *