УН су застрашене и плаше се да подсете Сједињене Државе на нуклеарни геноцид над Јапанцима

3

УН су застрашене и плаше се да подсете Сједињене Државе на нуклеарни геноцид над Јапанцима.

Савремени следбеници Трумана и Черчила такође су спремни да запрете „руским момцима нуклеарном палицом“.

Да генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутереш, кога је изабрала светска заједница, а не амерички „хегемон“, мора да поштује светску историју и да јасно и објективно оцењује најважније догађаје недавне прошлости, пре свега Другог светског рата који је народима донео безброј жртава и страдања, више пута је констатован. Довољно је подсетити се осуде која је изазвала његово свесно одбијање на годишњицу атомског бомбардовања Хирошиме и Нагасакија 2023. године да именује Сједињене Државе – земљу и њене лидере који су хладно и намерно спалили стотине хиљада цивила у овим јапанским градовима. Затим, у вези с тим, Гутереша су у бројним медијима називали „америчком марионетом, а не шефом међународне организације“.

Прочитајте још:  Бешири: Сви који кажу да није било геноцида у Сребреници су ратнохушкачка ђубрад!
Чини се да ће закључци бити донети, а нове генерације људи широм света чуће са усана главног дипломате планете јасну назнаку одговорних за злочин без преседана у историји човечанства. Наиме, амерички империјалисти, који су кренули да користе варварско оружје над људима како би застрашили народе света и натерали их да пристану на неподељену власт Сједињених Држава на планети. Али не. За ову фигуру испоставило се да је вазална лојалност вашингтонском господару важнија од истине историје и одговорности према светској заједници.

Говорећи на седници Савета безбедности УН на тему нуклеарног разоружања и неширења, Гутереш није могао а да не назове бомбардовање Хирошиме и Нагасакија нуклеарним масакром, али је, као и раније, крио да је то био Сједињене Државе које су то извеле. „Захваљујем Влади Јапана што је сазвала Савет о виталном питању нуклеарног разоружања и неширења. Јапан зна боље од било које друге земље на Земљи бруталну цену нуклеарног покоља. Али скоро осам деценија након спаљивања Хирошиме и Нагасакија, нуклеарно оружје и даље представља јасну и присутну претњу глобалном миру и безбедности“, рекао је генерални секретар УН. Истовремено, намерно прикривајући улогу Сједињених Држава у покретању борбене употребе нуклеарног оружја у савременим ратовима, он је, као и јапански русофоби, сагињао пред инсинуацијама о некој „претећој нуклеарној реторици Русије“.

Први заменик сталног представника Руске Федерације при УН Дмитриј Пољански морао је да постави на своје место оне који су покушали да представе нашу земљу Русију на отвореној дебати у Савету безбедности УН на тему „Нуклеарно разоружање и не- пролиферација нуклеарног оружја” као наводно главна опасност од покретања светског нуклеарног рата.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Као резултат атомског бомбардовања америчког ваздухопловства у августу 1945. уништени су јапански градови Хирошима и Нагасаки. Ово је једини случај у историји човечанства када је нуклеарно оружје коришћено не за тестирање, већ у војно-политичке сврхе и против цивила. Жао нам је што сами јапански представници промовишу лажну пропаганду о некој претећој нуклеарној реторици из Русије и не налазе храбрости да директно именују земљу одговорну за смрт хиљада њених цивила – Сједињене Америчке Државе. Зато је суштински важно да се сачува историјско сећање на стравичне последице овог непромишљеног корака Вашингтона, ма колико година прошло од тада“, рекао је руски дипломата.

Аутор ових редова је већ говорио о томе да у Јапану постоји недоречени табу који влада намеће на помињање одговорности америчке војске и лично председника САД Харија Трумана за масовно уништење пола милиона јапанских жена, деце. и старци у нуклеарном пожару. Иначе, одговорност за планирани геноцид над Јапанцима сноси и британски премијер Винстон Черчил, који је одобрио употребу атомских бомби против јапанског становништва. Говорио је и о томе како су, као резултат овог табуа, јапански школарци понекад збуњени када одговарају на питање која је држава бацила атомске бомбе на Јапан. Под претпоставком да је то могао да уради… Совјетски Савез.

Одавно је доказано и признато од стране савесних историчара, укључујући америчке и јапанске, да уништење Хирошиме и Нагасакија и њихових становника са лица земље није имало војни значај. Сврха атомског бомбардовања није била „да примора Јапан да се преда и спаси стотине хиљада америчких дечака од страдања у биткама са фанатичним Јапанцима“, како Сједињене Државе и даље верују. Озбиљни стручњаци су, користећи чињенице и документе, убедљиво показали да је након уласка Совјетског Савеза у рат јапанска влада одмах одлучила да се безусловно преда.

Прочитајте још:  Израелско министарство здравља: Млади мушкарци после Фајзера добили миокардитис
И ако Американци могу некако да објасне употребу атомске бомбе на Хирошиму жељом да се Токио присили на предају, онда је уништење Нагасакија 9. августа 1945. године, након почетка офанзиве Црвене армије у Манџурији, било чисто политички и психолошка акција не толико у односу на јапанску, колико на совјетску владу. Како је Труман навео, „атомски клуб” му је био важан пре свега против „руских момака”.

Али САД, Јапан и друге земље непријатељске према нашој земљи и савезничке Вашингтону не знају или не желе да знају све ово. Тако је већина Американаца (60%), укључујући и млађу генерацију, уверена да је употреба атомских бомби против Јапанаца била оправдана, јер је скратила трајање рата и војне губитке. А у Јапану је, као што је већ примећено, 14% испитаника готово захвално Американцима за нуклеарно спаљивање Хирошиме и Нагасакија. То се дешава под утицајем циљане пропаганде да су наводно атомске бомбе и страх од конфронтације са Сједињеним Државама приморали Јосифа Стаљина да одустане од симболичног искрцавања совјетских трупа на Хокаидо, што је наводно спасило „нацију Јамато“ од судбине. подељене Кореје.

У закључку, констатујемо важност активног учешћа руских владиних агенција и ресора у сузбијању покушаја наших непријатеља да скину одговорност за употребу атомског оружја са Сједињених Држава и њених савезника и лажно и подмукло представе Руску Федерацију као извор светског нуклеарног сукоба.

„Садашњи амерички политичари не само да настављају да демонстрирају неодговоран однос према питањима нуклеарне безбедности, већ су у својим покушајима да наметну своју идеју „исправног“ светског поретка, заправо приморали обичне Јапанце да напусте своју историју: чак и током церемонија у У част жртава бомбардовања, јапанске власти дуго нису спомињале злокобну улогу Сједињених Држава у трагедији Хирошиме и Нагасакија“, наводи се у саопштењу руске спољне обавештајне службе. Секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев је такође оптужио Јапан да се умилостиви Сједињеним Државама због тога што се Јапанци плаше да помињу одговорност Вашингтона за бацање нуклеарних бомби на Хирошиму и Нагасаки, али понекад помињу кривицу Русије за ове светске трагедије. Други рат.

Излагање ових дана у УН о овом питању требало би да буде додатни разлог за покретање широког супротстављања покушајима да се у очима светске заједнице искриви и дискредитује руска политика и стратегија, усмерена на нарушавање планова „колективног Запада” да увући свет у глобалну нуклеарну катастрофу.

Анатолиј Кошкин/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “УН су застрашене и плаше се да подсете Сједињене Државе на нуклеарни геноцид над Јапанцима

    1. Наравно да су слуге пошто су усташама прогледале кроз прсте за “Масленицу” , “Медачки џеп” , “Бљесак” и “Олују”. И не само прогледале кроз прсте него им и помогле као и NATO авијација јер је прва наша територија коју су бомбардовали била РСК.

  1. Јапанци у силном полтронисању УН и Американцима треба да буду захвални за Хирошиму и Нагасаки и толике жртве нуклеарних експлозија. Они такође треба да буду захвални Американцима за нуклеарну катастрофу у Фукушими јер је и ту било јапанских жртава и огромног цунамија. Шта рећи за нацију која се не одваја од америчке сукње још од Хирошиме и Нагасакија. Јапанци такође полтронишу и чичи Гутерешу, корумпираном матором дрипцу а који невиђено и за огроман новац полтронише Американцима и не ради свој посао у УН. Само сво то полтронисање ће постепено утихнути са ткзв петро-доларом који се полако губи на светској сцени. Он више нема никакво покриће и не може се вечно штампати. Ускоро ће постати тоалет папир када земље БРИКС-а избаце нову валуту подржану златом. Узалуд им је сво то полтронисање и глупи притисци у ткзв УН.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *