Поводом 76. годишњице Накбе Палестинци бране право на отпор и повратак у домовину

0

Поводом 76. годишњице Накбе Палестинци бране право на отпор и повратак у домовину.

Дан Накбе, 15. мај 1948. године, био је плод много година током којих су светски ционистички покрет и британске окупационе власти планирале стварање израелског окупационог ентитета и протеривање аутохтоног народа са њихове земље. Дуги низ година па све до данас, када су хиљаде Јевреја из целог света пристизале, палестински народ је био изложен разним врстама угњетавања, понижавања, патње, протеривања и пљачке.

Овај дан је постао најтрагичнији и најкрвавији за цео палестински народ, који је данас расејан по избегличким камповима у различитим земљама.

Злослутна Балфурова декларација уручена је лорду Лајонелу Ротшилду 2. новембра 1917. године. То је постало најопасније поглавље у завери против арапског региона, која траје до данас и која има за циљ фрагментацију региона и подривање темеља пристојног живота арапских народа, што иде у прилог западним колонијалним интересима и ционистичком окупационом ентитету.

Прочитајте још:  Захарова упозорава: Украјинска деца избеглице служе за секс трафикинг у Европи
Пре 76 година, ционистичке терористичке банде су систематски убијале и протеривале Палестинце из њихових земаља и домова. Током тих година почињени су многи злочини у којима су погинуле хиљаде невиних Палестинаца. Стотине кућа је уништено да би се на арапском тлу појавио ционистички окупациони ентитет.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Патње народа Палестине, расутих широм света, трају и данас, као што се настављају ционистички злочини и покушаји окупатора да заузму преостале арапске земље, где покушавају да искриве историју свете палестинске земље.

Прочитајте још:  И то се догађа: Србија послала Гази хуманитарну помоћ
Међутим, све врсте ескалације од стране Сједињених Држава и њихова подршка ционистичком ентитету, терористичким групама у Сирији, Ираку и другим земљама региона нису у стању да сломе вољу Арапа, који ће бранити права на стварање сопствене независне државе и ослобођење од окупације свих арапских територија.

Палестински народ је 30. марта 2018. почео да одржава недељне митинге „Велики марш повратка“ петком да би се одупрео плановима окупационих власти и одбранио своја права, на шта окупатори одговарају ватром. Од почетка сукоба, 283 Палестинца су убијена, а више од 30.000 рањено.

Прочитајте још:  Цитираш Библију – бићеш ухапшен! Добродошли САД 2023. (видео)
Упркос свему, палестински народ наставља своју борбу за стварање независне палестинске државе са Јерусалимом као престоницом и повратак избеглица у домовину.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *