Конспирологија левел Х: Како читава политичка сцена покушава да уништи Саву Манојловића!

0

Саво Манојловић

Саво Манојловић, лидер покрета “Крени-промени”, недавно је објавио нову теорију завере која укључује ни мање ни више него координисану акцију између Александра Вучића и Драгана Ђиласа са циљем рушења његове изборне листе на Врачару. Да ли је овакав развој догађаја заиста могућ, или смо сведоци још једне драматичне представе у политичком театру Србије?

Према Манојловићевим тврдњама на друштвеној мрежи Х, листа “Крени-промени” оборена је захваљујући заједничким напорима Ђиласа и Вучића. Иронично је да су правила и закони, због којих су његова и неке друге листе оборене, управо они које је опозиција сама тражила. У својој неуморној потрази за кривцима, Манојловић је успео да упери прстом у све осим у себе. ЦРТА је, наводно, одговорила да се не бави контролорима избора на општинском нивоу, иако њихов адвокат, наводно, фигурира међу сарадницима. Заиста је импресивно како једна организација може бити укључена, али ипак не укључена у исти мах.

Саво даље тврди да ће СНС комисија сада вратити изборну листу “Крени-промени”. Према њему, план је да Ђилас обара листу, а Вучић је враћа, чиме ће појести њихову изборну кампању. Наравно, ово је само још један у низу генијалних политичких потеза којима се Манојловић поноси. Док нас Саво позива да гласамо за опозиционе листе на Врачару и “пошаљемо у политичку прошлост обоје”, остаје питање зашто би неко ко је толико озбиљан у својој намери да промени ствари, стално налази изговоре и оптужује друге за сопствене неуспехе.

Можда је прави одговор у томе да су и Саво и Ђилас, како се чини, на истим “западним јаслама”. Док Манојловић тврди да је независан, његове оптужбе и контрадикторни наративи нас доводе до закључка да је политичка сцена у Србији управо оно што је одувек била – представа у којој глумци мењају маске, али сценарио остаје исти.

Прочитајте још:  Републиканци воде у борби за Сенат

Наравно, сви ми смо публика у овој комедији. Док гледамо како се политичари препуцавају и износе најновије теорије завере, можда је време да се запитамо ко су прави режисери ове представе. До тада, Саво ће и даље бити ту, спреман да нам понуди следећу епизоду своје политичке сапунице. Док он представља своје нове теорије, ми се можемо само надати да ће следећи чин бити барем подједнако занимљив као и претходни.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Уз нестрпљење ишчекујемо да видимо шта ће нам донети следећа епизода ове драме, и ко ће бити нови злочинац у овом политичком трилеру. Као што се чини, Саво је мајстор да нас све задржи на ивици седишта.

Теодора Николић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *