Уставни суд БиХ поново удара на имовину Републике Српске

0

Уставни суд БиХ поново удара на имовину Републике Српске.

Прочитајте још:  ЕПС остварио нето губитак од 29,8 милијарди динара
Уставни суд БиХ, у којем нема представника Републике Српске, одлучио је да је неуставан Закон Републике Српске о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти, а која је, како је наведено, у искључивој надлежности БиХ.

Тиме је овај суд одлучио да Република Српска нема уставну надлежност за регулисање ове правне материје, преноси РТРС.

Прочитајте још:  "МИНИРАН УKЦ, СВИ ЋЕ ЛЕТЕТИ У ВАЗДУХ" Kлинички центар добио језив мејл, у току евакуација здравствених радника и пацијената
Суд је одлуку донео на дводневној седници у Сарајеву одлучујући по захтеву чланова Председништва БиХ Дениса Бећировића и Жељка Комшића, 11 посланика Представничког дома Парламентарне скупштине и пет делегата Дома народа за оцену уставности Закона о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти.

Уставни суд БиХ је на дводневној седници изабрао нову председницу и потпредседнике, чији мандати почињу 1. јуна и допуну Правила о раду којом је омогућено продужење мандата судије док новоизабрани не преузме дужност.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *