МИП Русије прокоментарисао отварање конзулата у Бањалуци

2

МИП Русије прокоментарисао отварање конзулата у Бањалуци.

Прочитајте још:  БЕСОМУЧНО СПИНОВАЊЕ ШОЛАКОВИХ МЕДИЈА: Како прозападни медији врше притисак на тужилаштво поводом пресуде организаторима хаоса у Београду
Отварањем филијале Амбасаде Русије у Бањој Луци наставиће се јачање партнерских веза између Руске Федерације и Републике Српске. Ово се наводи у поруци руског Министарства спољних послова објављеној 11. јуна.

„Рад филијале Амбасаде Русије допринеће даљем ширењу обострано корисне сарадње Руске Федерације и Републике Српске, јачању пријатељских веза између народа две земље“, наводи се у саопштењу.
Напомиње се да је ново дипломатско представништво отворено по налогу руске владе уз претходну сагласност Председништва Босне и Херцеговине.

Прочитајте још:  Ванреднa вест: Ноћас ухапшен велики руски борац за Православље отац Сергије Романов (видео)
Министарство спољних послова је истакло да партнерске везе Русије и Републике Српске, засноване на међусобном уважавању и сличним приступима међународним питањима, доживљавају значајан успон.

Дана 11. јуна одржана је церемонија отварања филијале Руске амбасаде у граду Бањалуци. Догађају су присуствовали председник Републике Српске Милорад Додик , чланови Савета министара Босне и Херцеговине, архијереји Српске православне цркве, те амбасадор Русије у БиХ Игор Калабухов . Руски министар спољних послова Сергеј Лавров послао је видео поруку .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Формула моћи: Шта се зна о кадровским чисткама у највишем руководству Украјине
Како је пренео Регнум , руски председник Владимир Путин састао се 6. јуна са Милорадом Додиком. Током поздравног говора, руски лидер је констатовао опоравак трговинског промета између земаља. Путин је уверио да Русија остаје непромењена у ставу о Дејтонским споразумима и да ће помоћи да се ситуација на Балкану побољша.

Претходни састанак лидера Русије и Републике Српске одржан је у фебруару у Казању. Путин је Додику уручио орден Александра Невског. Додик је након преговора прославио добијање награде и на друштвеним мрежама објавио снимак са банкета.

Прочитајте још:  Руска амбасада поручила Суљагићу: Да ли вам је савест чиста и да ли мирно спавате?
Додик је навео и да ће бити одржан референдум о независности Републике Српске, која је у саставу Босне и Херцеговине. Према његовим речима, припрема за референдум и његово усвајање захтева време. Даљи останак Републике Српске у БиХ назвао је „синонимом за губитак времена и могућности“.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “МИП Русије прокоментарисао отварање конзулата у Бањалуци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *