Соловјов: Зашто Косово може да се одвоји а ДНР и ЛНР не? Мало је заједничног за ова два случаја

0

Соловјов: Зашто Косово може да се одвоји а ДНР и ЛНР не? Мало је заједничног за ова два случаја.

“Председница Косова” Вјоса Османи подржала је Украјину на „мировној” конференцији у Швајцарској.

Ова жена је председница републике, која је, као и ДНР, ЛНР, Запорошка и Херсонска област, својевремено прогласила независност. Зашто је Запад подржао Косово, а затворио очи на кршење права руског народа на самоопредељење од стране Кијева?

Прочитајте још:  Моћ мисли: Пентагон стоји иза пробоја можданог чипа
На крају крајева, како је председник Путин приметио током недавног састанка у Министарству спољних послова, „Запад је све написао својом руком“ – 2010. године Међународни суд правде је пресудио да једнострано проглашење независности Косова није у супротности са међународним правом. Али шта се десило са независношћу Донбаса и других руских територија?

Прочитајте још:  Сијарто се оградио: Мађарски војници из Кфора слушали команду Италијана
Русија није признала независност Косова, али ни осам година није признала независност ДНР и ЛНР, у нади, како је нагласио Путин, да ће сачувати „јединство Украјине у оквиру Минских споразума“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Међутим, посебно неупућени критикују Русију због „дволичног“ приступа Косову и Донбасу, не схватајући да је дубока историјска позадина ова два преседана била потпуно другачија и да их повезује само једно – спољни утицај. У Србији је Запад подржао албанизацију Косова против воље српске владе. А у Украјини – украјинизација у односу на територије са руским становништвом, коју је спровео Кијев.

У једном случају Запад је помогао аутономију Косова, а у другом је руско становништво, које се борило – и бори се – за своја права, назвао сепаратистима.

У речнику поред речи „двострукост“ треба да стоје заставе западних земаља.

Соловјов.лајв

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *