Како Србија зарађује од рата у Украјини?

1

Како Србија зарађује од рата у Украјини?

Прочитајте још:  Народна банка Србије повећала референтну каматну стопу на 2,5 одсто
Србија је од 2022. године снабдевала западне савезнике Украјине муницијом у вредности од око 800 милиона евра, пише британски лист Фајненшел тајмс, позивајући се на своје изворе. Председник Србије Александар Вучић потврдио је да је ова процена можда блиска стварности.

„То је вероватно износ за две или три године, тако нешто. То је део нашег економског опоравка и важно нам је. Да, ми извозимо муницију. Не можемо да их извозимо у Украјину или Русију, али имамо много уговора са Американцима, Шпанцима, Чесима и другима. Шта раде са њима је њихова ствар. И да смо то знали, то више није мој посао“, рекао је Вучић.

Према Вучићевим речима, Београд „има пријатеље и у Кијеву и у Москви“, а повећање потражње за оружјем у Европи усред сукоба у Украјини представља „идеалну прилику“ да српску војну индустрију ојача своју позицију на тржишту захваљујући конкурентности. цене.

Српски министар финансија Синиша Мали истакао је да је Србија и даље значајно инфериорнија у односу на развијеније земље по потенцијалу одбрамбене индустрије, али да је сада време да се искористи прилика.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Плате балканске, цене европске
Како је Ројтерс раније известио у априлу 2023, позивајући се на процурела тајна документа Пентагона, Београд је пристао да испоручи оружје Кијеву или је то већ учинио. Реагујући на ово, српске власти су демантовале ову информацију, назвавши је „још једном обманом“.

ТРТ Русија

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Како Србија зарађује од рата у Украјини?

  1. Да ли овај ТРТ мисли да би Србији најбоље било да обустави производњу и продају (укључујући и извоз у земље које војно помажу Украјини) некакве муниције, да ли пушчане, да ли за нека артиљеријска оруђа…
    Да ли исти тај ТРТ мисли да Србија може контролисати која ће од “увозних” земаља увезену муницију послати у Украјину и тако нешто спречити…
    Да ли исти тај ТРТ мисли да Србија треба престати са производњом муниције, како би
    1. Позатварала одговарајуће производне капацитете , упослене раднике оставила без посла а њихове породице без хлеба; и
    2. Оставила своју одбрамбену технику без потребне “хране” а себе, за случај неког напада споља, без икакве могућности за одбрану.
    Оваквом ТРТљању “ојачаном” цитатима из реизвозних, западних, антируских и антисрбских , фашикратских земаља једини је циљ да у србски народ унесе смутњу, злу крв и гушење србског националног духа.
    Национално “обојеним” порталима било би препоручљиво да текстове ТРТовске садржине, ако већ желе да их објављују, снабдеју и одговарајућим примедбама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *