МОК наставља рат са белоруским и руским спортистима

0

(фото:БН ТВ)

МОК наставља рат са белоруским и руским спортистима.

Међународни олимпијски комитет наставља да гази темеље олимпијског покрета које је поставио Пјер де Кубертен. Уместо обједињујуће функције у спорту, наставља се процес поделе на добре и лоше спортисте.

Прочитајте још:  У Запорошкој области неутралисана је украјинска диверзантско-извиђачка група (ДРГ).
Да подсетим да на првом списку није било неколико рвача који би највероватније донели белоруске награде на Играма у Паризу. А сада наши петобојци не смеју. Очигледно, као надокнаду, МОК је данас примио представнике веслања Јевгенија Золотоја и Татјану Климович, стрелице Дарију Чуприс и Александру Петрову, тенисерке Викторију Азаренку и Арину Сабаленку. Истина, ова друга је одбила да наступи у француској престоници. Две лиценце белоруских петобојаца, судећи по поруци МОК-а, остаће непотражене.

Да подсетим да је прва верзија списка спортиста позваних да учествују на Олимпијским играма укључивала 11 белоруских спортиста. То су бициклисткиња Ана Терех, представници трамполина Иван Литвинович и Виолета Бордиловскаја, дизачи тегова Сузана Володко и Евгениј Тихонцов, као и рвачи Егор Акулич, Владислав Козлов, Абубакар Хаслаханов, Дмитриј Зарубски, Виолета Сази Ребикина. Белоруски рвачки савез, огорчен овом одлуком, послао је у Париз само Абубакара Хаслаханова.

Прочитајте још:  Овако изгледа случајни сусрет бившег "борца" Украјине и такође бившег председника земље (видео)
Још пет спортиста је већ потврдило своје учешће: Ана Терех, Иван Литвинович, Виолета Бордиловскаја, Сузана Володко, Јевгениј Тихонцов.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Истовремено, МОК није дозволио руским веслачима, стрелцима и петобојцима да учествују на Олимпијским играма у Паризу у неутралном статусу.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *