Напад на амбасаду Израела у Србији – откривене нове информације о нападачу

4

Напад на амбасаду Израела у Србији – откривене нове информације о нападачу.

Како се наводи, нападач је српски држављанин који је прешао у другу веру.

Нападач је данас у суботу пуцао из самострела у полицајца који је чувао амбасаду Израела у Београду.

Обезбеђење је употребио оружје у самоодбрани и пуцао у нападача, који је касније преминуо од задобијених повреда.

Прочитајте још:  Од лекара до портира: Занимања која су на цени у Србији у доба масовних отпуштања широм света
У међувремену, српски медији јављају да је, према незваничним информацијама, елиминисани нападач српски држављанин из Горњег Милановца. Прешао је у другу веру (ислам), променио име у Салахудин и преселио се у Нови Пазар. Наводи се да се његово тело још увек налази на месту напада.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према извештајима, носио је медицинску маску и капу. Имао је и ранац и торбу из које је узео самострел, а сумња се да је у амбасаду стигао аутомобилом након што га је неко довезао.

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић обратио се јавности после напада: „Нема сумње да је реч о терористичком нападу усмереном против државе Србије и против припадника Жандармерије, приведени смо неколико особа и истражују да ли имају став према овом случају, постоје разлози да се верује да се ради о особама из вехабијског покрета које су познате специјалцима, али та информација још није потврђена.

Вехабијски покрет је конзервативни сунитски исламски покрет који ислам тумачи стриктно у складу са својим текстовима.

Прочитајте још:  ДА ИХ НЕМА, ТРЕБАЛО БИ ИХ ИЗМИСЛИТИ: НАТО прајдери и другосрбијанци, наши "савезници"
Израелско министарство спољних послова одговорило је на напад саопштењем да је амбасада сада затворена и да нико није повређен. „Данас је дошло до покушаја напада на амбасаду Израела у Београду, нико од запослених у амбасади није повређен.

Инцидент се догодио око 11 часова по српском времену, када је нападач пуцао чувару у врат. Рањени чувар је хитно превезен у болницу, стрела му је извађена из врата и он је у стабилном стању.

Министар Дачић, који је инцидент означио као терористички напад, рекао је: „Тренутно се истражују сви могући мотиви“. Он је напоменуо да је пре пуцњаве мушкарац неколико пута прилазио чувару и постављао му питања.

Локални медији јављају да саму зграду чува жандармерија, војна полиција, а у просторијама се налази и полицијска постаја. Нападач је неколико пута прилазио полицајцу и питао га где је музеј. Жандарм је одговорио да овде нема музеја, а након што се човек поново вратио, узео је из торбе самострел и стреле и опалио, погодивши жандарма у врат.

Прочитајте још:  БАНКЕ ЗАПРЕТИЛЕ - ОДУСТАНИТЕ ОД ТУЖБИ ИЛИ ЋЕМО МИ ВАС ТУЖИТИ: Адвокати незадовољни, а ако уђете у спор НИШТА ОД НОВЦА!
Дачић је додао да је жандарм одмах реаговао, извукао пиштољ и неколико пута пуцао у нападача док није пао. Нападач је после пола сата проглашен мртвим, а жандарм је пребачен у Ургентни центар на интензивну негу.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

4 утиска на “Напад на амбасаду Израела у Србији – откривене нове информације о нападачу

  1. О мајко света: Србин Салахудин гађао самострелом српског полицајца који је стражарио пред јеврејском амбасадом!!!

    Овај случај је сличан пуцању Србина Жикице Јовановића Шпанца, у српског жандара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *