Објављен видео снимак спречавања терористичког напада на православну цркву у Мајкопу

0

Објављен видео снимак спречавања терористичког напада на православну цркву у Мајкопу.

Прочитајте још:  Амбасадорка Немачке аплаудирала нацисти: Признање из Берлина
ФСБ је објавио снимак на којем су снаге безбедности притварале терористе који је планирао напад на православну цркву у Мајкопу, као и његово признање да је припремао злочин.

На оперативном видео снимку види се како младић на бензинској пумпи ноћу сипа бензин у боце од пет литара. Након хапшења, мушкарац је објаснио зашто му је потребно гориво.

Прочитајте још:  СОЛОМОНСКО РЕШЕЊЕ ВРХОВНОГ СУДА САД: Клинике могу да туже Тексас, али забрана абортуса остаје на снази
Узели су бензин, хтели да се попну кроз ограду и запалили цркву”, рекао је притвореник на саслушању.

Младић је рекао да је инструкције да изврши терористички напад добио од одређених „људи“. Такође су наредили да се током напада користи застава ИС (терористичке организације чије су активности забрањене у Русији).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ухапшени је такође признао да ће убити црквеног чувара. Како је пренео Регнум , ФСБ је 11. јула известио да је спречио напад на православну цркву у Мајкопу. Према наводима одељења, нападач је планирао да убије свештенство и обезбеђење, а затим да запали цркву. Извршио је прелиминарно извиђање терена, израдио план напада и израдио запаљиве уређаје. Наводи се да је терориста планирао да сними напад како би се снимак искористио за промовисање терористичких идеја. Након извршења кривичног дела планирао је да се сакрије у иностранству. Приликом претреса пронађени су забрањени материјали, застава терористичке организације, нож и делови запаљиве направе.

Прочитајте још:  Дачић састао се са руским амбасадором у Београду
Терористи су 23. јуна напали две православне цркве, две синагоге и пункт саобраћајне полиције у Махачкали и Дербенту. Од руку разбојника погинуле су 22 особе, укључујући настојатеља цркве оца Николаја (Котељникова) и начелника полицијске управе града Дагестанске светлости, потпуковника Мавлудина Хидирнабијева. Припадници реда убили су шест нападача.

Регнум.ру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *