Коначно и то: Идуће године почиње изградња меморијалног комплекса у Подрињу!

0

Коначно и то: Идуће године почиње изградња меморијалног комплекса у Подрињу!

Прочитајте још:  Братунац: Постављено више од 600 фотографија убијених Срба
Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић рекао је да се први радови на изградњи меморијалног комплекса српским жртвама у Подрињу очекују у идућој години. Егић је навео да ће Министарство рада и борачко-инвалидске заштите ове године урадити идејно решење, тако да ће се дефинитивно знати колико је новца потребно, односно да Влада Српске планира новац у буџету за наредну годину за те намене.

Изградња ће трајати, претпостављам, неколико година, с обзиром на сам значај и обим посла, а наравно и обезбеђење средства за изградњу тог комплекса. И премијер Србије Милош Вучевић дао је обећање да ће Влада Србије вероватно учествовати у покривању одређених трошкова на изградњи” – рекао је Егић.

Прочитајте још:  ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ: Кризни штаб свих ових месеци радио нелегално и сви су се лажно представљали
Он је истакао да о потреби изградње меморијалног комплекса у Братунцу не треба ни говорити.

Знамо за велика страдања српског народа у том делу Републике Српске. Знамо да су жртве 70 одсто биле цивили и малолетна деца која су масакрирана и мучена на разне начине од муслиманских формација које су, након проглашења заштићене зоне УН, из Сребренице нападале заштићена српска села и српску нејач” – рекао је Егић.

Прочитајте још:  У Сребреници почињу „Петровдански дани“: Сећање на српско страдање у Братунцу!
Он је за Глас Српске рекао да је свим Србима, поготово људима који су доживели личне трагедије, неприхватљиво да нико од починилаца није кажњен за те злочине. Егић је поручио да треба бити упоран, истрајан и његовати културу сећања и памћења, односно потомцима преносити све оно што се дешавало српском народу, да се то никад не заборави.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Никад нећемо одустати од кажњавања, од мишљења и става да се сви ти злочинци процесуирају и да они добију заслужену казну” -нагласио је Егић и додао да је флагрантан пример кршења праведног и правичног суђења, упркос свим доказима о злочинима, Насер Орић.

Прочитајте још:  "Забрињавајућа и претећа порука" Србима на тзв. Косову: "Ово је прво званично признање"
Поводом обраћања бошњачког члана Председништва БиХ у Сребреници, Егић је рекао да је Бећировић одржао запаљив говор који је недорастао политичару ранга функције коју обавља.

То нити је место за такве говоре, нити је оно о чему је он причао реално, нити има везе са стварношћу – додао је Егић.

Српска24.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *