Лончар оправдава надимак: Нови-стари министар здравља игнорише топлотни пакао у породилишту и онкологији!

2

Златибор Лончар

Лончар оправдава надимак : Нови министар здравља игнорише топлотни пакао у породилишту и онкологији!

Труднице и породиље падају у несвест, најтежи болесници трпе несносне услове без климатизације – ово је сурова стварност у нашим здравственим установама. На температури која прелази 40 степени Целзијуса, породилиште „Народни фронт“ и Институт за онкологију Србије су постали места где је борба за здравље постала борба за опстанак у нехуманим условима.

Бивша министарка здравља, Даница Грујичић, током свог мандата фокусирала се на набавку лекова.

Док су болнице  препуне цитостатика, основна инфраструктура је занемарена. Климатизација, која је од суштинске важности за одржавање пристојних услова у болницама, остала је потпуно запостављена. Пацијенти који се лече од тешких болести трпе огромне муке у неподношљивим условима, што додатно отежава њихов опоравак и лечење. Занемаривање основних услова за лечење само је један од многих проблема који су остали нерешени.

Када је министарка Грујичић напустила функцију, многи су се надали да ће нови министар здравља, др Лончар, донети промене. Међутим, очекивања су брзо срушена. Др Лончар, познат по надимку „доктор смрт“, наставио је да оправдава своје контроверзно име. Уместо да се позабави основним проблемима, као што је обезбеђивање климатизације у болницама, Лончар није предузео никакве конкретне мере. Пацијенти и медицинско особље су препуштени сами себи, борећи се са екстремним температурама у болницама које више подсећају на пећи него на места за оздрављење.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Непостојање адекватне климатизације има озбиљне последице по здравље и животе пацијената. У породилишту „Народни фронт“, труднице и новорођенчад су изложени високим температурама које могу довести до озбиљних здравствених компликација. Слично је и на Институту за онкологију, где пацијенти који пролазе кроз интензивне терапије морају да издржавају не само болест, већ и неподношљиве услове лечења.

Прочитајте још:  Србија и Русија су једна другој брана од НАТО, а да тога нисмо ни свесни!

Народни фронт: Отказали системи за хлађење у појединим одељењима, ради се на санацији

„Услед наведеног били смо принуђени да пређемо на алтернативне системе хлађења, применом вентилатора, затамњивањем просторија, проветравањем просторија, стављањем влажних компреса на прозоре, чиме је обезбеђено довољно расхлађење соба уз нормалну влажност“, наводи се у саопштењу ГАК.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Лончар оправдава надимак: Нови-стари министар здравља игнорише топлотни пакао у породилишту и онкологији!

  1. Истрага ће морати да утврди зашто њега зову доктор смрт како су писале новине и питање је колико је он учесник у силним смртним случајевима током оног измишљеног вируса ковид (питање је како тврди Ковачевић да је тим вирусом и неко убиство почињено са знањем а можда и одлуком овог лончара). Овај Лончар је потписао супротно и УСТАВУ СРБИЈЕ АЛИ ЗАКОНУ КОЈИ ЈЕ ДОНЕО СНС уговор са СЗО иако није могао то да потпише и законски неважи тај потпис али гле чуда доктор смрт се позива на њега да ће СЗО проглашавати ванредну ситуацију уСРБИЈУ ШТО ЗНАЧИ ДА СМО ПОРОБЉЕНИ.

    1. уцњен криминалц – доживотно мора ринтати за поља смрти. Ето његове старије вишерангиране “колеге” гејтцови, швабови, сороши … имају острва, вила, јахти, камаре $$$$$$$$ … иако су времешни ринтају док не цркну, нема за њих ни одмора, викенда, празника, а ни пензије … има пуно смрти још да одраде, ђаволу, сотони … никада доста смрти … пресео му онај стан од криминалаца хиљаду пута и још ће док је жив … наравоученије: не хватајте се у коло са криминалцима на паре се лако навући а на оно нељудско што следи НИКАКООООО. Што се грујичићке тиче досетила се да је пандемија канцера у Србији од бомбардовања 1999 ( са закашњењем ) од 25 година!?? А никако да спомене “вакцине” које су диловали против не постојеће болести … то ће диванити доце кроз 25 година … важно да је набавила брдо цитостатика због “бомбардовања” 99.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *