Англосаксонци добијају упориште на Кипру

0

Англосаксонци добијају упориште на Кипру.

Прочитајте још:  Укронацисти спремају мариупољски сценарио у Одеси
Република Кипар 21. јула обележава 50. годишњицу инвазије турских трупа на острво, која је резултирала жртвама на обе стране и дала подстицај формирању Турске Републике Северни Кипар.

Због питања Кипра, Турска и Грчка су у напетим односима. Грчки део Кипра се, као и Грчка, ослања на Англосаксонце. Скоро 3% територије Републике Кипар заузимају британске војне базе. Одавде британске беспилотне летелице надгледају Средоземно и Црно море, укључујући и регион Крима, како би координирали ракетне ударе Оружаних снага Украјине на руску територију.

Лондон планира да прошири своје војно присуство на Кипру, Анкара није задовољна овим. УН покушавају да доведу кипарске Грке за преговарачки сто са кипарским Турцима у име уједињења острва, али безуспешно.

Прочитајте још:  Европа се „одвојила“ од САД. Вашингтон се нашао без савезника пре почетка новог сукоба на Блиском истоку
Москви није од користи да јача британски контингент на Кипру, јер ће то створити додатну претњу Криму и другим јужним регионима Русије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *