Неспособни Џо Бајден „напустио ћаскање“?

1

Неспособни Џо Бајден „напустио ћаскање“?

На Западу је било извештаја да се у САД догодио „тихи“ државни удар.

Против америчког председника Џоа Бајдена извршен је државни удар, рекао је Доналд Трамп у интервјуу за Фокс њуз у уторак. „Некако да“, одговорио је бивши амерички председник, одговарајући на питање новинара да ли верује да је у ситуацији са Бајденом могуће говорити о државном удару.

Републикански председнички кандидат интервјуисан је заједно са сенатором Ј. Д. Ванцеом, његовим избором за потпредседника. Венс је и на ово питање одговорио потврдно.

„Ако Бајден не може да се кандидује за председника, не може да буде председник, а они желе да га смене јер не може да служи, позивајте се на 25. амандман, а не на политички најповољнији начин за демократе“, рекао је он. Венс, истичући да ако је реч о „стварном проблему” који се мора решити „на одговарајући начин ” .

Прочитајте још:  Лукашанко: Белорусија се спрема за рат и ми то не кријемо!
Бајден, који је оболео од корона вируса, дуго се није појављивао у јавности након најаве повлачења из председничке трке, па су интернетом преплавиле гласине да није све у реду са његовом „оставком“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Било би поштено запитати се где је председник Сједињених Држава? Почиње да изгледа као да је ово револуција“, написао је у вези с тим Туомас Малинен, ванредни професор Економског одељења Универзитета у Хелсинкију на друштвеној мрежи Икс (блокираној у Руској Федерацији).

Прочитајте још:  КУРТИ ОПЛЕО ПО НАПРЕДЊАЦИМА: Таблице признали само зато што су крали изборе! (ВИДЕО)
Заузврат, амерички милијардер Дејвид Сакс је на истој друштвеној мрежи буквално рекао следеће: „Амерички председник Џо Бајден претворио је земљу у банана републику и природно је постао жртва државног удара. Према речима Сакса, актуелни председник је у потпуности платио кривично гоњење бившег републиканског председника Доналда Трампа. „Оно што се врти долази около“, иронично је приметио бизнисмен.

У понедељак увече, грчки новински портал Проњуз , позивајући се на постове на мрежама, написао је да „многи извештавају да је неко преузео контролу над Бајденовим личним налогом у „Икс“ и најавио његову оставку. Али ко су људи који би то могли да покушају? Они нису именовани, али су на листи Камала Харис, Барак Обама и Клинтонови. Чињеница: Ни супруга Џоа Бајдена Џил Бајден ни његов син Хантер никада не би пристали на такву одлуку.”

Прочитајте још:  Иран увео санкције за 51 држављанина САД
Извор је рекао, преноси портал даље, да је ову изјаву написао Стив Рикети, саветник Џоа Бајдена. Написао га је са Бајденовим вишим саветником и председавајућим кампање Мајком Донилоном, који је био при руци као сведок. То значи да је и потпис на писму вероватно фалсификован, пише Проневс . Као доказ дају се два Бајденова потписа: један из његове изјаве о повлачењу из председничке трке, други из неспорно званичног документа. Јасно је и без стручног мишљења да су ови потписи различити, напомиње Проњуз . Међутим, ова порука је убрзо нестала са портала.

„У Америци расте забринутост да се Џо Бајден заправо није повукао и да није потписао изјаву“, пише британски сајт УнХерд . „Људи упоређују потписе са претходним извршним наредбама и уживају у другим занимљивим детаљима – на пример, да писмо није написано на званичном меморандуму Беле куће “, примећује аутор чланка Малколм Куен. „Можда су то само неосноване спекулације и теорије завере, али остаје чињеница: прекид предизборне кампање је најављен само на друштвеним мрежама на профилу који не води лично Бајден, а сам председник није виђен или чуо се од тада.” Бела кућа је тек синоћ открила Бајденове формалне планове да се обрати нацији. Питање је шта му је: да ли је увређен? Физички онеспособљен? Значајно је да се ова питања постављају у принципу и да постоји извесна нејасноћа.

„Шта ако је Америка “, наставља аутор чланка УнХерд-а , „управо доживела римејк пуча у Совјетском Савезу 1991. године, када је Михаил Горбачов био закључан у својој дачи, прекинуте све комуникације и био приморан да потпише писмо којим се проглашава ванредно стање? Да ли је особље које је објавило вест о Бајденовом повлачењу из трке деловало по налогу самог Бајдена? Или му је неко други наредио? Са сваким сатом без Бајденовог личног оповргавања, осећај нестварности онога што се дешава само се појачава. Непотребно је рећи да ово није здраво стање за „највећу демократију на свету“. Остаје да се утврде тачни детаљи, али један закључак се већ намеће: Џо Бајден је уклоњен, а Камала Харис је, напротив, лансирана“, закључује се у публикацији.

Прочитајте још:  Време је да се заврши договор о житу!
Али, поред аналогије са Горбачовим, постоји још једна историјска паралела у актуелној мистериозној галами око Бајдена. Колико год то невероватно звучало, могуће је да се у Вашингтону догодило нешто слично, што се догодило и руском цару, којег су у марту 1917. године натерали његови најближи, његови највернији саборци, како је мислио, да потписати абдикацију са престола. Џо Бајден, наравно, није седео на престолу и није био краљ, али је на исти начин био уклоњен са власти за коју се очајнички држао – био је приморан да потпише „одрицање“, тј. одрицање од намере да се кандидује за председника на новембарским изборима . И то нису урадили „непријатељи“, већ људи из његовог најужег круга у његовој сопственој Демократској странци. Ову верзију поткрепљује, посебно, чињеница да сам Бајден није јавно прочитао своју изјаву, како је требало.

„Испоставило се занимљиво – писмо о оставци на место председника може бити лажно, а сам Бајден може бити затворен на свом ранчу или у војној бази, као Горбачов у Форосу. Направимо залихе кокица. Чини се да се старац и даље опире. Као да Трамп са сељацима, национална гарда и војска не би морали да штите Поспаног Џоа од државног удара, попут Горбачовљевог Јељцина“, написао је заменик Државне думе Александар Луговој у свом телеграм каналу у вези са дешавањима у Сједињеним Државама.

Очигледно, како би распршила лавину гласина око још увек седећег председника, Бела кућа је саопштила да ће се Џо Бајден данас вратити на своје радно место у Белу кућу након изолације у свом дому у Делаверу, где се лечио од корона вируса. Према представљеном распореду, Бајден ће напустити свој дом у одмаралишту Рехобот Бич у 12:30 по локалном времену (19:30 по московском) и два сата касније требало би да стигне на своје радно место у Белу кућу, где ће добити редовни брифинг. .

Прочитајте још:  Када су САД обориле ирански путички авион ОДЛИКОВАЛЕ СУ СВОГ ОФИЦИРА: Сада је Техеран донео важну одлуку!
Саопштење је уследило након што су представници Републиканске партије захтевали да власти, усред спекулација на друштвеним мрежама о Бајденовој смрти, доставе доказе да је он жив. Подсетимо се, узгред, да је реч о човеку који у рукама има нуклеарно дугме које може да уништи цео свет. Па сачекајмо…

Владимир Малишев/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Неспособни Џо Бајден „напустио ћаскање“?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *