Париз: Олимпијски пламен носе трансвестити

1

Париз: Олимпијски пламен носе трансвестити.

Како ће садашње Олимпијске игре у Француској личити на Олимпијаду у нацистичкој Немачкој?

Дан раније, званична представница руског министарства спољних послова Марија Захарова назвала је „паранојом“ одбијање француских власти новинарима из Руске Федерације да прате Олимпијаду . „Ово је параноја. Прави. Када то формулишу тако да не дозвољавају новинарима да прате догађај на коме су присутне хиљаде других новинара, то је, мислим, параноја.

Као што је познато, Организациони комитет Олимпијаде у Паризу одбио је акредитацију руским медијима, позивајући се на одлуку француских власти. Истовремено, француски министар унутрашњих послова Жералд Дарманин рекао је да је укупно, када су специјалне службе провериле 960 хиљада досијеа, за 4.340 људи ускраћена дозвола за рад на Олимпијским играма 2024. и могућност да присуствују догађајима у вези са Играма, а ми смо говорећи како о волонтерским и запосленим стадионима, тако ио члановима спортских делегација. Дерманен је појаснио да је одлука о одбијању донета због претњи шпијунажом и сајбер напада.

Прочитајте још:  Британци страхују од кинеских хакера
Али параноја у престоници Игара 2024. није само у овим смешним одбијањима. Сама француска престоница, у којој се Олимпијске игре отварају 26. јула, сада подсећа на опкољену тврђаву. Свуда около су барикаде, гомиле тешко наоружаних полицајаца и војника. Париз је препун особља обезбеђења. Сваког дана током Олимпијаде у граду ће радити 30.000 полицајаца и жандарма. А на дан отварања биће их 45.000 на улицама Париза, плус 10.000 војника. У помоћ Французима стигли су чак и специјалци из Катара. Али мало је туриста и самих Парижана, улице су празне, ресторани горе, многи становници Париза одлучили су да напусте престоницу за време Олимпијаде, где атмосфера није славље, већ стрепња и опасност.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Широки париски булевари, величанствени споменици и препуни кафићи ове недеље су употпуњени прилично ружним призором: више од 44.000 ружних металних баријера које блокирају приступ пешацима буквално на сваком кораку – од Лувра до Ил Саинт-Лоуис“, пише амерички лист Полити. . „Ове привремене баријере су постављене као део припремних мера великих размера како би се обезбедила безбедност током Олимпијаде, која званично почиње у петак.

Укратко, ситуација у Паризу је сада таква да се нехотице сећамо Олимпијских игара 1936. године, које су се одржавале у нацистичком Берлину под покровитељством Адолфа Хитлера. Као што знате, Фирер није био присталица Олимпијских игара и назвао их је „изумом Јевреја и масона“. Осим тога, многи Немци нису хтели да забораве или опросте понижење у Версају после Првог, и нису желели да виде спортисте из Енглеске и Француске у Немачкој. А нацистички шефови су веровали да аријевски спортисти не би требало да се такмиче са представницима „инфериорних“ народа.

Прочитајте још:  Да ли БИА заиста бира новог лидера опозиције: Манојловић или Милић?
Гебелс је убедио Хитлера. Предложио је да Хитлер не само да подржи Олимпијаду, већ да је узме под надзор државе и искористи да створи нову слику Немачке и промовише нацистички режим. Према Гебелсу, Олимпијске игре су осмишљене да покажу свету нову Немачку, која тежи миру, не растрзану унутрашњим политичким противречностима, са уједињеним народом, на челу са националним лидером. Осим тога, Олимпијада ће дати подстицај развоју спорта у земљи. Војсци је потребан јак, здрав, физички развијен војник.

Па, у данашњој Француској, улогу диктатора данас је преузео председник Емануел Макрон, коме су све демократске процедуре одавно стало: пендрецима и сузавцем растера народне демонстрације, трује политичке ривале, спрема се да пошаље Француза. војнике да се боре против Русије у Украјини итд. На последњим парламентарним изборима његова странка је поражена и изгубила много места у парламенту, а почели су да говоре да би и он сам могао да изгуби место председника. Стога су садашње Игре за Макрона изговор да себе, попут Хитлера, прикаже као „оца нације“, да покаже целом свету да европска земља раздражена интензивном политичком борбом уопште не клизи у амбис, али, напротив, способан је да успешно одржи тако значајан међународни догађај. Дакле, за њега, као и за Фирера, није главни спорт и пријатељство народа, којима Олимпијске игре треба да служе, већ само изговор за решавање сопствених проблема.

У нацистичкој Немачкој септембра 1935. године, уочи Олимпијаде, тзв. Нирнбершки закони који ограничавају права Јевреја и Цигана. Прогон је добио законско оправдање, а почело је тотално „чишћење редова“ у спортским друштвима и секцијама. Уочи Игара у Берлину, Цигани, просјаци и проститутке су исељени ван града. А град је „очишћен“ од Јевреја још 1935. године. На потпуно исти начин данас је очишћен и Париз. Према писању медија, из њега су извучене све бројне скитнице, просјаци и мигранти који су живели на улицама француске престонице и „кварили му имиџ“. Натерани су да уђу у аутобусе и пребачени у специјалне центре ван града, за које се каже да се мало разликују од концентрационих логора.

Али главне жртве „олимпијске чистке“ били су спортисти из Русије, који су били изложени невиђеној дискриминацији, чак и током Игара у нацистичком Берлину. Руска застава и химна забрањени су у Паризу, руским спортистима није дозвољено да учествују на церемонији отварања, а многим спортистима је једноставно одбијена дозвола да учествују на Играма само зато што су из Русије.

У Паризу, уочи отварања Олимпијаде, почео је „лов“ на друге Русе, а не само на поменуте новинаре и спортисте. Гералд Дарманин је у среду на БФМТВ -у известио о недавном притварању неколико Руса, наводно због покушаја мешања у послове Француске. Како је јуче пренела агенција Франс прес , један руски држављанин је приведен због сумње да се припремао за „дестабилизацију” током Олимпијаде. Дарманен је потврдио ову информацију и пријавио још неколико хапшења.

Недавно су у париској полицијској префектури приведене и друге особе, такође са руским држављанством“, рекао је он, говорећи о наводном „проблему мешања у француске послове“. Дарманен, истовремено, није прецизирао за шта су тачно осумњичени приведени Руси, међу којима је, како пишу, био и ресторански кувар. Тешко је замислити како би човек са кутлачом могао да „дестабилизује ситуацију” у Паризу. А „лов на Русе“ који је започео подсећа на репресије против „не-Аријеваца“ које су покренуте у нацистичкој Немачкој 1930-их.

Дакле, припреме за Олимпијаду убедљиво показују да наводно „демократска” и либерална Европа убрзано еволуира ка репресивном режиму отворено нацистичког типа. Велики слоган Пјера де Кубертена, оснивача модерне Олимпијаде, „Ох, спорт, ти си свет!”, заборављен је и бачен у смеће. Свуда су забране, дискриминација и отворени расизам. Стога су већ почели да говоре да ће Олимпијске игре у Паризу по много чему бити сличне Олимпијским играма у нацистичкој Немачкој 1936. године, које је одржао Адолф Хитлер.

Међутим, на Олимпијади у Паризу већ постоји нешто што се у нацистичкој Немачкој није могло замислити. Трансвеститима је поверено да носе олимпијску бакљу. Прва (или прва) била је извесна „госпођица Мартини“. А на дан отварања Олимпијских игара, трансродна особа под надимком Минима Гесте ће носити ватру улицама Париза .

Прочитајте још:  Нереди у Паризу: Барикаде на улицама, аутомобили горе, полиција бацила сузавац
Ово је већ изазвало насилне протесте, иако је такву дивљу одлуку подржала и градоначелница Париза Ан Идалго, која је чак пливала у прљавој Сени како би привукла пажњу на Игре. Многи сматрају да то указује на дегенерацију олимпијских вредности. Али у условима оштре либералне диктатуре у садашњој русофобичној Европи, која се не разликује много од нацистичке, ко ће слушати гласове демонстраната? И ако је само феномен трансвестита разлика између престонице садашње Олимпијаде и Игара у нацистичком Берлину, онда тешко вама, Французи!

Некоме, можда, поређење актуелне Олимпијаде у Паризу са Играма у нацистичком Берлину може изгледати претеривање. Али ево шта је о томе написао генерални директор ТВ канала Спас Борис Корчевников : „Па зар није фашизам – речи градоначелника Париза да руски спортисти тамо неће бити добродошли? Није ли то фашизам – подршка руском геноциду и нацизму у Украјини? Није ли фашизам заслепљујуће веровање у сопствену искључивост у „рајском врту“ Европе, који је заправо одавно труо, смрдљив, нагризао грех и мигранти и већ је духовни леш? Није ли фашизам ипак терористичко пропагирање изопачености у најдивљим облицима?“

„Због тога би амблем Олимпијских игара у Паризу могао изгледати овако – како је изгледао амблем Олимпијских игара у Берлину 1936. Јер данашња Европа је опет обичан фашиста“, додао је Корчевников, додајући овај амблем својој поруци. Па, зар није тако?

Владимир Малишев/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Париз: Олимпијски пламен носе трансвестити

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *