Талачка криза на граници Црне Горе и Албаније: Ослобођено 11 заробљених миграната, ухапшена тројица Пакистанаца

1

Талачка криза на граници Црне Горе и Албаније: Ослобођено 11 заробљених миграната, ухапшена тројица Пакистанаца.

Тројица држављанина Пакистана ухапшена су јуче код граничног прелаза Божај између Црне Горе и Албаније, због сумње да су отели 11 особа, такође мигранта.

Прочитајте још:  Лоше прогнозе по диктатора из Растока. Растоци пусти, дијаспора није дошла
Након акције полиције, ослобођено је 11 заробљених миграната, над којима је вршено насиље.

“На основу обавештајних података које смо добили од Албаније, у пограничном појасу у Божају једна криминална група миграната је ограничила кретање већој групи миграната и вршила насиље, телесне повреде, изнуђивала новац и наносила тешке телесне повреде“, изјавио је вршилац дужности помоћника директора Управе полиције за Сектор за борбу против криминала Лазар Шћепановић, па додао:

„Осумњичени су бежали полицији, но лишени су слободе послије потраге“, рекао је Шћепановић на прес конференцији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У акцији је био ангажован већи број полицајаца из СБПОК-а, Граничне полиције, Посебне јединице полиције и Регионалног центра безбедности.

„Акција је трајала неколико сати, имали смо талачку ситуацију, где је ослобођено 11 миграната – седам из Египта и четири из Сирије. Ухапшена су три Пакистанца, којима се на терет ставља кривично дело отмица и изнуда“, казао је Шћепановић.

Прочитајте још:  Маркале и даље чекају истину о кривцу
В.д. помоћника директора УП за Сектор граничне полиције Милутин Васиљевић изјавио је да 11 миграната тренутно борави у Прихватилишту за странце.

„Регистрован је велики број миграната откад је почела мигрантска криза. Број миграната био је на врхунцу 2022. године, па је у Црној Гори боравило 8.550 особа. У 2024. је тај број опао на 1.707“, рекао је Васиљевић.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Талачка криза на граници Црне Горе и Албаније: Ослобођено 11 заробљених миграната, ухапшена тројица Пакистанаца

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *