Сутра је Блага Марија заштитница свих жена, ноћас пред спавање урадите једну ствар за срећу и здравље

0

Сутра је Блага Марија заштитница свих жена, ноћас пред спавање урадите једну ствар за срећу и здравље.

Српска православна црква и њени верници сутра обележавају празник посвећен Благој Марији, сестри Илије Громовника.

Прочитајте још:  Српску цркву у Призрену коју зову Џуми џамија саградио је краљ Милутин на остацима паганског храма!
Празник посвећен Благој Марији је и дан Епархије будимљанско-никшићке и многих других православних институција. Веома је поштована у Срба, посебно међу женама. Иако није црвено слово, поштује се као Огњена Марија и Света Петка.

Овај дан је уствари спомен на Марију Магдалену. Она је била родом из горских предјела Сирије, око града Магдале, због чега је и добила име Магдалена. У својој младости је била грешница, али ју је Исус избавио од гријехова. Касније је постала његова ученица, пратила га је и слушала његове проповеди.

Иначе, Марија Магдалена се у Житијима светих помиње као “мироносица равноапостолска”. Заједно са Пресветом Богородицом туговала је под распетим Христом на Голготи и три пута је посетила његов гроб.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Истанбул: Васељенски патријарх Вартоломеј свечано уручио архиепископу Стефану Патријаршијски и синодални акт за пријем „Македонске православне цркве“ у канонско јединство са Васељенском патријаршијом
Спада у непокретне празнике и иако нема “црвено слово” у црквеном календару, тога дана се, као ни на Огњену Марију и Свету Петку ништа не ради у кући нити у пољу, да се светица не би увредила.

Веровања

Народ верује да, ако на њен празник, жене оду у цркву, помоле јој се и запале свећу, могу тражити испуњење једне жеље и светитељка их свакако неће одбити. Уочи празника се помолите и обратите светитељки пред одлазак на спавање.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *