ЋУТИНА ОРГАНИЗАЦИЈА ЈАВНО ОБЈАВИЛА ИНСТРУКЦИЈЕ ЗА БЕОМАЈДАН: Огољено како ће се све одиграти

1
ћута. протести

FoNet/Božana Pavlica

Политичка организација ,,Еколошки устанак“ Александра Јовановића Ћуте на друштвеним мрежама је објавила прецизно упутство за учеснике сутрашњег протеста у Београду, и тиме напокон оголила прави карактер овог догађаја.

Иако су у претходном периоду политиканти и квазиеколози свим силама покушавали да убеде грађане да ће антилитијумски протест у Београду 10. августа бити миран и ненасилан, својим кристално јасним објавама на друштвеним мрежама уочи Беомајдана неповратно су демантовали сами себе.

Наиме, Ћутин Еколошки устанак је посредством друштвених мрежа објавио ,,Упутство за протест“ у ком се кроз низ тачака дају прецизне инструкције демонстрантима за учешће на протестима, па се тако између осталог људима скреће пажња да припреме раствор соде бикарбоне у води или ампуле са физиолошким раствором како би били спремни за полицијске сузавце, саопштава им се да се не постављају на чело колоне уколико на протест долазе са децом или кућним љубимцима, да обавезно понесу качкет и маску како би сакрили лице од камера, итд., што директно разоткрива прикривену чињеницу да организатори планирају да увуку окупљене демонстранте у брутални крвави сукоб са органима реда.

Иако на први поглед делује шокантан, овакав след догађаја уочи Беомајдана не изазива никакво посебно чуђење код домаћих политиколога који се дужи низ година баве научним истраживањем феномена обојених револуција, износећи тврдње да је једна од главних разлика између обојене револуције и обичног грађанског протеста у томе што се код обојених револуција у једном тренутку непогрешиво увек појављују ,,професионални инструктори за протесте“, који, не желећи ништа да препусте случају, издају најдетаљније смернице за обичне људе на скупу – протестне аматере, како их они колоквијално називају.

Прочитајте још:  Адвокати најавили протест због Рио Тинта, придружују се грађанима и нуде помоћ

Новости

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ЋУТИНА ОРГАНИЗАЦИЈА ЈАВНО ОБЈАВИЛА ИНСТРУКЦИЈЕ ЗА БЕОМАЈДАН: Огољено како ће се све одиграти

  1. нисам за обојену револуцију, а ни за грађански протест.

    нисам за професионалне инструкторе протеста, нити за протестне аматере.

    исто нисам, посебно не за професионалне политичаре нити за бираче аматере. то само води у гласање за пензије или сендвиче.

    ја сам за “професионалне обојене протесте”. то су протести свесних пробуђених гласача, који знају кога и зашто су гласали, и да је одлазак на протест важнији од одласка на славу, свадбу, пунолетство, сахрану или посао.

    грађани не смеју да пођу на протест у једном дресу, а заврше га у другом, дајући својој држави ауто гол.

    то, тајно шаманско знање вођења протеста и вођења државе не може бити више тајна задржавана за посвећене.

    народ који иначе служи да производи и купује, плаћа порезу и храни трутове и њихову децу, за гурање у рат- а у контексту сиротиње раје или сиротог живља, па и недужних цивила – само тад кад треба измамити за дипломатским столом у преговорима са јачим од себе, сузицу на лицу, да би се припојила територија за експлоатацију од стране опет неког предатора у домаћој политици… мора да зна са ким се и у шта упушта, и путеве како се из тог клинча може ослободити.

    а не да га ко вола водају деструктивци по протестима, а народни трибуни по институцијама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *