Новак Ђоковић подржао је демонстранте против западног рударења литијума у ​​Србији

1

Новак Ђоковић подржао је демонстранте против западног рударења литијума у ​​Србији.

Током прославе српских олимпијаца у Београду, легендарни тенисер Новак Ђковић гестом је подржао навијаче, који су почели да скандирају паролу против британско-аустралијског концерна, на који је званични Београд пренео развој литијума у ​​Србији. Ових дана широм земље се одржавају масовни протести против ове одлуке руководства Србије која прети да се претвори у еколошку катастрофу за земљу.

Прочитајте још:  Шта је договорено на састанку покрета "Ми - Глас из народа Бранимир Несторовић" и председника Србије!
Како јавља дописник ПолитНавигатора, у Старом двору у Београду одржана је почаст српским олимпијцима који су показали добре резултате на Олимпијским играма у Паризу. У овом древном владином комплексу, који је раније припадао српским монарсима, спортисте је примио председник Србије Александар Вучић. После званичног дела, олимпијци, међу којима је и тенисер Новак Ђоковић, признат за најбољег рекета света, изашли су на велики балкон зграде да комуницирају са бројним навијачима. Одједном су навијачи почели да скандирају „Рио Тинто“, популарну ових дана у Србији, марш се из Србије!“, на шта је еминентни спортиста подигао руке у знак одобравања.

Ђоковићеви фанови су мислили на британско-аустралијски концерн Рио Тинто, који копа литијум широм света, уништавајући животну средину око експлоатисаних налазишта . Вучићев режим је раније предложио да депозите ове драгоцене сировине, која се користи за акумулаторе за електрична возила, пребаци на своје савезнике Кинезима, које је у последњем тренутку напустио у договору са немачким канцеларом Олафом Шолцом. Потоњи су лобирали за интересе британско-аустралског концерна.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Влада Србије повећала подршку за откуп домаћег млека у праху
Ситуацију отежава чињеница да се налазиште литијума у ​​Србији налази на живописном месту на западу земље, у долини реке Јадра, и да својим развојем угрожава екологију овог живописног места, као и здравље. људи који живе у долини.

Ових дана широм Србије су масовни протести против рударења литијума, што Запад покушава да искористи у својим интересима како би Вучићев лојални, али ипак умерено патриотски режим заменио стопостотним прозападним извођачем који ће званично предати Косово , увести санкције Русији и напустити сарадњу са Кином и подршку Србима у БиХ и Црној Гори.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Новак Ђоковић подржао је демонстранте против западног рударења литијума у ​​Србији

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *