У ПЉЕВЉИМА ЈОШ ТРАЈЕ ГРАЂАНСКИ РАТ: Партизани (УБНОР) не дају Саву Ковачевића, заједно против општинског четничког саветника!

1

(фото:В.Т./Васељенска)

У ПЉЕВЉИМА ЈОШ ТРАЈЕ ГРАЂАНСКИ РАТ: Партизани (УБНОР) не дају Саву Ковачевића, заједно против општинског четничког саветника!

Удружење бораца НОР-а и антифашиста Пљевља згрожено је предлогом који је доставила мјесна заједница Бобово о преименовању улица у Пљевљима, наводе у саопштењу.

Прочитајте још:  Антифа малтретира и уништава имовину родољуба у Новом Саду, надлежни не реагују!
Подсјећамо, предсједник пљеваљске МЗ Бобово, Димитрије Јеловац упутио је Скупштини те Општине иницијативу да се преименује улица народног хероја Саве Ковачевића и да понесе име по Јовану Драгутиновићу.

Из мјеста предлагања и потписника предлога јасно је да се ради о нарученом предлогу који је затражио острашћени предсједник Одбора за давање предлога насеља, улица и тргова Божидар Јеловац од рођака из Бобова, Димитрија Јеловца, наводе из Удружења бораца НОР-а и антифашисти Пљеваља.

Но, како кажу, “четнички савјетник предсједника Општине одлучио је да покуша да обрише све трагове Народноослободилачке борбе у Пљевљима и да називе улица мијења по сопствениом нахођену, онако како то његовим страстима одговара”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Јеловац предлаже, Јеловац изгласава, по Јеловцу се улица зове. Много је па да су Карађорђевићи. Овај пут, намјерио је да обрише три славна имена улица у нашем граду и то имена Саве Ковачевића, 37. Дивизије и Народне револуције вјероватно јер су то симболи НОБ-а и слободарске традиције који га подсјећају на срамну улогу оних које данас тако острашћено велича иако се ради о квислинзима и злочинцима. Антифашисте Пљеваља уопште не занима који су предлози замишљени као алтернатива за ова имена улица и не улазимо у значај имена али нас занима због чега се ова постојећа имена мијењају? Нека Јеловац нова имена даје новим улицама које је направила власт којој припада, поручују из Удружења бораца НОР-а и антифашисти Пљеваља.

Прочитајте још:  „ПАЛАНАЧКА“ ФИЛОЗОФСКА ПАМЕТ: ОГЛЕД О СРПСКОЈ ДУХОВНОЈ СИРОТИЊИ
Ако Јеловац, како кажу, мисли да је сада дошло неко његово вријеме које ће трајати заувијек и да може радити шта му се прохтје са градом грдно се, поручују, вара.

А ова имена ће трајати онолико колико буде и он трајао а то је јако кратко. Пар година за историју не значи ништа али свачија срамота и непочинства се дуго памте у овом граду баш онако како се памте и непочинства оних које острашћено велича. Грађани Пљеваља, локална власт је намјерила да обрише славна имена улица у нашем граду и тако покуша да и из сјећања обрише све оно јуначко, часно и поштено што она значе. Без обзира на тренутно политиканство и клерофашизам који шири Јеловац и клика око њега, останимо људи, останимо грађани, останимо цивилизовани и не дозволимо да се симболи овог града који трају већ 80г мијењају преко ноћи онако како то неки отровани људи желе. Морамо бити свјесни да овакви нечасни поступци људи који би требало да одговорно врше власт, мире људе и стварају мјесто за нормалан живот умјесто тога уводе град у подјеле које директно воде у сукобе, баш онако како су заговорници овакве политике радили по Хрватској, Босни, Косову и свугдје ђе их је запало. Претрпио је овај град и горе окупације од ове па ће и ова неочетничка проћи. Памтићемо све зло што је урађено, знати његове извођаче и све што су учинили побрисати истог дана када оду, поручују из Удружења бораца НОР-а и антифашисти Пљеваља.

Од МЗ Бобово ће, поручују, тражити записник са састанка Савјета МЗ на којем су предложени ови предлози и објашњење који је интерес мјештана Бобова да се мијења име улице на Гукама , Злодолу, и Радосавцу.

Они који смишљају овакве зле радње нека знају да овим неће обрисати свијетлу традицију нашег града и да ће управо оваквим недјелима учинити да се пробуди урођени инат и отпор нашег народа. Само ће те учинити да се велика имена нашег ослободилачког рата помињу више, чешће и гласније. Можете тренутно како хоћете али не и докле хоћете. Памтимо све. Смрт фашизму, закључују у саопштењу.

Српска24.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “У ПЉЕВЉИМА ЈОШ ТРАЈЕ ГРАЂАНСКИ РАТ: Партизани (УБНОР) не дају Саву Ковачевића, заједно против општинског четничког саветника!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *