Америчко друштво пластичних хирурга изражава неодобравање третмана потврде пола за малолетнике

0

Америчко друштво пластичних хирурга изражава неодобравање третмана потврде пола за малолетнике.

Прекинувши став многих медицинских удружења, Америчко друштво пластичних хирурга (АСПС), које представља 92% свих америчких пластичних хирурга са сертификатом одбора, изразило је своје неслагање са пружањем „неге која потврђује пол” за малолетнике.

АСПС је у преписци са Леором Сапиром са Менхетн института у јулу открио да није подржао смернице за праксу ниједне групе за лечење адолесцената који се боре са родном дисфоријом.

Прочитајте још:  ЈЕЗИК „БЕСПОЛНОСТИ” БРИШЕ МАЈКЕ
Такође су истакли да постоји значајна неизвесност у погледу дугорочне ефикасности коришћења операција грудног коша и гениталних органа.

АСПС се придружује Лекарима који штите децу, непрофитној организацији која је у изјави од 6. јула изразила снажну забринутост због „неге која афирмише род“.

Прочитајте још:  „Го*но једно највеће“! Пљуште увреде у црногорском парламенту
Рекавши да би америчка медицинска удружења требало да ускладе своју позицију са научним доказима и са својим европским колегама, група је позвала на моменталну обуставу промоције друштвене афирмације, блокатора пубертета, хормона унакрсног пола и интервенција за младе особе које су забринуте због свог биолошког пола. 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Док су се залагали за свеобухватне процене и терапије за разумевање и решавање основних психолошких коморбидитета и неуродиверзитета повезаних са родном дисфоријом, Лекари који штите децу позвали су клиничаре у оквиру ових професионалних тела да подстакну своје руководство на спровођење истраживања заснованог на доказима.

Сапир је, понављајући њихова осећања, нагласио потребу за научном проценом доказа.

Прочитајте још:  Расколник Борис у Лавову: Дискриминишу нас у Црној Гори
Нудећи свој поглед на ову критичну тему, пластични хирург са Беверли Хилса Шила Назариан је поделила: „Као лекари, наша примарна одговорност су здравље и добробит наших пацијената.

Процена медицинске доступности пада на наша плећа.

Због тога је неопходно темељно анализирати све доступне податке и студије.

Прочитајте још:  Мистерија стара скоро пола века: Погрешно слово на гробу, заташкавање узрока смрти - да ли је краљ рока заиста мртав?
Игнорисање разлога зашто се људи одлучују на операцију не решава проблем.

Ифам.њуз

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *