Албански ратни злочинац за којим трага Србија побегао на Косово из кућног притвора у Северној Македонији

0

Албански ратни злочинац за којим трага Србија побегао на Косово из кућног притвора у Северној Македонији.

Оптужен за убиство и киднаповање десетина Срба, бивши милитант Ослободилачке војске Косова (УЦК) Блерим Рамадани побегао је из кућног притвора у Северној Македонији и појавио се на Косову.

Прочитајте још:  Беливук у исказу рекао да је рушио у Савамали
Претходно је насилник приведен на захтев Србије 17. јула на пункту Јазинце који раздваја Северну Македонију и Косово, јавља дописник ПолитНавигатора.

Македонске судије су 1. августа ове године Рамаданију преиначиле превентивну меру са притвора на кућни притвор, након чега је живео у кући свог рођака у Скопљу. Тамо је требало да остане до 16. августа, али је побегао када је сазнао да се спремају да га поново затворе уз накнадно изручење Србији на захтев српских снага безбедности.

Прочитајте још:  Горажде: Злочинац пресудио сам себи
Рођак милитанта Несрет Шашивари тврди да је он већ на Косову, а његову фотографију поставио је на једну од друштвених мрежа забрањених у Русији уз речи: „Добро дошли у свој родни град“. Рамаданијев долазак у регион потврдио је његов саучесник, председник локалне борачке организације УЧК, Луран Јахири.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Данас смо кратко разговарали са њим, похвалио сам његову одлуку. Сада га је тешко вратити у притвор, а још мање изручити Србији… Треба да покаже да ужива подршку свих“, рекао је Јахири.

У самој Северној Македонији, министар унутрашњих послова Панче Тошковски одбацује оптужбе, рекавши да би „главно питање требало да буде зашто је суд одлучио да овог човека уместо ефективног притвора стави у кућни притвор“.

Прочитајте још:  Имам из В.Кладуше: Алија Изетбеговић је ратни злочинац и људски изрод
Српске власти оптужују Рамаданија за ратне злочине почињене у лето 1999. године у региону Неродимља на Косову, где је са саучесницима палио српске куће и рушио православне цркве у граду Урошевцу и селима Неродимље, Краиште, Велики и Мали Алаш. Слатина, Голеш, Помазатин. Они су одговорни и за киднаповање и убиство неколико десетина локалних Срба.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *