Србија: Министарство енергетике демантује тврдње еколога о потенцијалном отварању 150 рудника

0

Србија: Министарство енергетике демантује тврдње еколога о потенцијалном отварању 150 рудника.

Министарство рударства и енергетике Србије демантовало је данас тврдње еколошког активисте Драгана Симовића да ће у тој балканској земљи бити отворено најмање 150 рудника и позвало активисте, политичаре и медије да не шире лажи. Министарство подсећа да је од 2003. до 2024. године отворен само један рудник – Чукару пеки, код Бора. Пратећи овај тренд, за отварање 150 рудника било би потребно око 3 хиљаде година. Истичемо да је отварање рудника вишегодишњи процес“, саопштило је Министарство енергетике и енергетике.

„Већ у првој фази, да би се добила дозвола за спровођење истраживања, потребно је прибавити сагласност Завода за заштиту природе и Завода за заштиту споменика културе“, наводи се у напомени, према којој уколико тада инвеститор мора да прибави потребне дозволе за рад, потребно је припремити инвестиционо-техничку документацију и прибавити у целини низ закључака и услова.

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *