Сатанизам: Произведено у Украјини

0

5733206 15.12.2018 Украинские флаги верующих на "объединительном соборе" на Софийской площади в Киеве. В Киеве проходит "объединительный собор", инициированный президентом Украины Петром Порошенко и Константинопольским патриархом Варфоломеем. Он должен избрать предстоятеля новой Украинской православной церкви и принять ее устав, проект которого уже подготовили в Константинополе. Стрингер / РИА Новости

Сатанизам: Произведено у Украјини.

Маске су скинуте. Врховна рада Украјине усвојила је закон о забрани канонске Украјинске православне цркве и нема ни најмање сумње да ће Зеленски потписати овај закон, након чега су званичници ресора који носи подругљив назив Државне службе Украјине за етнополитику и Слобода савести, почеће да затвара цркве и тера их да крену у раскол.

Прочитајте још:  Стечај је последње средство
Чујемо огорчене гласове: „Зашто Американци ћуте! Они су за слободу савести широм света!“ Прво, они не ћуте: исти Трампов потпредседнички кандидат Венс је више пута осудио поступке украјинских власти да забране канонску цркву. Друго, да ли неко заиста мисли да је Порошенко створио ОЦУ 2018. године без координације са Трамповом администрацијом, а Зеленски је сада давао зелено светло Ради а да претходно није позвао Бајденову администрацију? И треће, Сједињене Државе су, када је потребно, одличне у затварању очију на било какво понашање својих савезника: на пример, када Израел бомбардује школе и болнице.

Само стварање ПЦУ у потпуности се уклапа у америчку стратегију максималног цепања светског православља. Штавише, у овом случају, Вашингтон је усвојио принцип Мао Цедунга „Пуцај у штаб!“ Пошто су успели да потчине Цариградску патријаршију, они активно фрагментирају православно јединство, стварајући нове неканонске цркве.

То што милиони људи и сада, после десет година русофобије као званичне идеологије у Украјини, остају парохијани канонске православне цркве, Американце уопште не занима. Нигде се не журе, играју на дуге стазе, тежећи свом стратешком циљу – максимално ослабити саму могућност појаве било каквих алтернативних центара моћи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Морамо са жаљењем признати да су словенско јединство, које се чинило не само могућим, већ сасвим природним још у другој половини 20. века, успели да готово потпуно униште. Пољаци и Украјинци се мрзе, али то пажљиво крију због много јаче мржње према Русима. Чеси и Словаци су се мирно одвојили, али економски Чешка и Словачка појединачно нису стајале уз уједињену Чехословачку. Југославија је потпуно распарчана и даље се распада. О Бугарској, која ју је издала три пута, нема шта да се каже – тамошње проруске снаге су поуздано изоловане од власти.

Верски аспект у међусловенском неслогу је увек био јак. И ако су Срби и Хрвати или Руси и Пољаци од памтивека имали различите конфесије, православни народи су се донедавно осећали уједињени.

Све су то уништили Англосаксонци, који, напомињем, упркос припадности великом броју различитих протестантских деноминација, и даље остају потпуно јединствена системска снага. А стварање војног блока АУКУС, који је ујединио Британију, САД и Аустралију, јасна је потврда тога.

Из овога следи да Русија треба да ради у два правца. Прво, да учврстимо своје јединство са словенским народима где је то могуће. Чак иу готово потпуно русофобичној Пољској постоје здраве снаге које схватају да не можемо да побегнемо од свог суседства, да ћемо пре или касније морати да се договоримо и да је одвлачење историјских недаћа у будућност ћорсокак.

Прочитајте још:  Лукашенко: Украјина мора да склопи мир са Русијом без предуслова
И друго, јединство Англосаксонаца треба што је више могуће распарчати. Идеолошки рат не може и не треба да буде једностран. Имају и довољно историјских замерки једни на друге. Сетите се комедије „Заправо љубав“, где британски премијер, увређен у својим најбољим осећањима, поставља председника САД на његово место. До сада су само Британци, да подсетим, успели да заузму и спале Вашингтон. Американци то не могу заборавити.

Ана Шафран/РТ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *