Додик оштро поручио Сарајеву: Ако нам дирнете у Републику Српску, неће вам помоћи ни директор ЦИА!

1
додик

Додик оштро поручио Сарајеву: Ако нам дирнете у Републику Српску, неће вам помоћи ни директор ЦИА!

Не смемо да изгубимо себе, своје циљеве и свој идентитет и зато је важно враћати се Петру Кочићу који нас је учио како треба да истрајемо, јер само тако можемо да успемо – рекао је председник Републике Српске Милорад Додик у Стричићима.

– Само они који се не колебају, могу доћи до циља, а они који се колебају не могу ништа и они ће увек изнова почињати – рекао је Додик.

Прочитајте још:  Разоткривање србских издајника
Овде окупљени, каже Додик, поручујемо да нећемо одустати од нас и идеја које имамо.

– Оне су познате и нећете нас зауставити причом како имамо неку лошу реторику, или да говоримо нешто о прошлости. Баците ту прошлост. БиХ није наш идентитет, наш идентитет је Република Српска и Србија. Наш идентитет не може и не треба никада да буде БиХ. Ако нам дирнете имовину и ако вам падне на памет да сте, можда јаки и да сте одлучили да имовина припада БиХ, Српска ће донети одлуку о самосталности – поручио је Додик.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Неће вам, поручује Додик, помоћи ни директор ЦИА, ни било ко ко се овде мува.

– Оно што ми бранимо је свето и ова Република није ни од кога узета ово је само покушај да буде наша јер је наша од када постојимо овде и од када она постоји – рекао је Додик.

Истакао је да сви окупљени данас на Кочићевом збору носе понос у себи јер припадају Кочићевом народу.

– Ово је збор који окупи неколико десетина хиљада људи говори да је то исконско народно хтење да народ хоће, памти и воли Кочића. Да колико год знали о Кочићу, увек нам се чини да нешто нисмо научили и сваки пут кад дођем овде научим још понешто. Његова борба за слободу српског народа није била само у писаној речи, него и кроз бављење политиком. Када упоредимо данашње време, и његово ми имамо већи степен слободе као народ, имамо Републику Српску али ми нисмо потпуно ослобођени – рекао је Додик.

Прочитајте још:  Српска „супер пума” на Хвару забринула Хрвате
Истакао је да смо „још увек под скоро истим оним туторима, под шмитовцима, и још увек се боримо за максималну слободу.

– Ми смо своји на своме, ово је наша земља, ово је наше веровање, идентитет, народ, наш Петар Кочић- и усмјерени смо ка истом циљу и данас, а то је коначна слобода и ја сам уверен у то. Данас то обележавамо овај дан заједно са Србијом и та повезаност никад није била већа, а то је омогућио председник Србије Александар Вучић – рекао је Додик.

Поручио је да је потребно јединство.

– Треба нам да се усмеримо и окупимо у времену које је глобално тешко. Само окупљен и јединствен народ може да сачека у нестабилним временима решења која доносе велики и да у томе буде и оствари своје интересе. Јединствени морамо да бранимо Републику Српску. Ми немамо другог начина да преживимо ово време – рекао је Додик.

Прочитајте још:  Захарова: Нико неће омести сарадњу Русије, Србије и Републике Српске!
Мислим, каже он, да се и данас боримо за Кочићеве циљеве, а када знамо шта је циљ лако је наћи пут.

– Нама је циљ да се повежемо што више са Србијом. Ми смо један јединствен народ. Наша усвојена Декларација говори да не постоје босански, хрватски и ови они Срби, него Срби. Српска Декларација је најснажнији документ новије српске политичке историје и значај њен тек долази – поручио је Додик, преноси РТРС.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Додик оштро поручио Сарајеву: Ако нам дирнете у Републику Српску, неће вам помоћи ни директор ЦИА!

  1. Dodik samo bez veze lupeta, jer zna da njegove glupe price ne dodiruju onoga ko ga je pre 27 godina postavio i izabrao na mesto premijera, kada su uz pomoc SFOR-a helikopterom iz Hrvatske dovezeni jedan Hrvat i jedan musliman, tako je on uz njihovu pomoc pobedio svog protivkandidata Mladena Ivanica. Tada ga je srbomriziteljka Medlin Olbrajt predlozila kao svezi “dasak vetra” u BiH predsednici Biljani Plavsic za mandatara nove vlade u Republici Srpskoj. Zbog toga je M. Dodik dobio i dosta glasova iz Federacije BiH.

    Kako se Dodiku nazire kraj njegove diktatorske vladavine, on zeli da svog sina Igora postavi za svog naslednika na mestu glavnog u SNSD-u i tako “krunise svoju carevinu”, koju bi produzio do kraja svog zivota i sacuva opljackani novac iz budzeta Rep. Srpske. Sebi je dao za pravo da on licno raspolaze sa 68.000.000 konvertibilnih maraka, sto po sadasnjem kursu iznodi oko 34.000.000 evra. On kaze da ce iz tog fonda licno “pomagati siromasne opstine u R. Srpskoj”, mada to nije ni po kakvom zakonu, ni po Ustavu R. Srpske predvidjeno da to cini predsednik R. Srpske.

    Potrebno je i da pogledate 2 videa Domagoja Margetica o “patriotizmu” Milorada Dodika, na sledecim linkovima:

    https://www.youtube.com/watch?v=fq4eANWFCcc

    Hrvatski novinar Domagoj Margetić: Evo gde je završilo 100 milijardi evra srpskog novca!

    DOMAGOJ Margetić,
    https://www.youtube.com/watch?v=mdAMsBwPoYY

    Krvave balkanske milijarde – Dodikova, Čovićeva i Izetbegovićeva uloga u naftnoj trgovini sa Berlinom

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *