ОГЛАСИО СЕ АДВОКАТ ДРАГИЈЕВИЋА О УБИСТВУ ДАНКЕ ИЛИЋ: Тужилаштво нема никакве доказе!

0
данке

Мала Данка

Прошло је пуних пет месеци од нестанка Данке Илић (2), а материјалних доказа против осумњичених за њено убиство и даље нема.

Надлежно тужилаштво има још месец дана рок да подигне оптужницу, а иако истрага и даље траје, урађена су бројна вештачења и саслушани сведоци, конкретних доказа против осумњиченог Срђана Јанковића и Дејана Драгијевића нема, као ни против Дејановог оца, Радослава Драгијевића. Сада се чека наредни корак Вишег јавног тужилаштва у Зајечару, с обзиром на то да рок за подизање оптужнице истиче 4. октобра.

Адвокат Милинко Јовановић, бранилац Радослава Драгијевића, каже да подизање оптужнице сви чекају. – Пет месеци је прошло од нестанка девојчице из Бора, а у међувремену свашта се издешавало, међутим, не постоји ниједан материјални доказ, а сада већ увелико нема ни признања осумњичених, дакле тужилаштво нема ништа засад. Сви чекамо само то подизање оптужница и да видимо како ће она онда уопште гласити, наравно након тога ће вероватно уследити жалбе с обзиром на то да доказа нема – рекао је адвокат Јовановић за Курир и додао да то неће утицати на његовог клијента:

Иако је у овом случају и Радосав Драгијевић био један од саучесника, односно води се као осумњичени за кривично дело помоћ извршиоцу након извршеног кривичног дела, он пак иако подигну оптужницу, неће бити враћен у притвор, већ ће се бранити са слободе.
Подсетимо, Данка Илић из Бора нестала је у селу Бањско Поље 26. марта ове године и од тада јој се губи сваки траг. Истрага је убрзо показала да је убијена, а да иза злочина стоје Дејан Драгијевић (50) из села Злот и Срђан Јанковић (50) из села Лука, радници ЈКП “Водовод” у Бору.

Прочитајте још:  Димитријевић: Опколили су нас са дугим цевима као да смо криминалци, народ је уплашен

Иако су првобитно признали дело, обојица су касније повукли признање.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Република

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *