Албански радници масовно беже са „слободног и независног“ Косова

0

(Фото: принтскрин)

Албански радници масовно беже са „слободног и независног“ Косова.

Председник Независног синдиката приватног сектора Јусуф Аземи (на слици) рекао је да је више од 200.000 радника напустило Косово у првих шест месеци.

Прочитајте још:  СТРУЧЊАК УПОЗОРАВА: На КиМ бачено најмање 10 тона осиромашеног уранијума (ВИДЕО)
Он је у интервјуу Телеграфу рекао да из региона углавном одлазе грађевинари и радници у јавном угоститељству, јавља дописник ПолитНавигатора.

Председник Независног синдиката приватног сектора Јусуф Аземи (на слици) рекао је да ће у првих шест...

Прочитајте још:  „Чудни“ преговори о Косову: тиха издаја?
Цифра од 200 хиљада људи у синдикату добијена је анализом података о људима који напуштају Косово аутобуским и авионским летовима. И нису се вратили.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Према нашим подацима, ова цифра је више од 200 хиљада радника. Знам да за неке ово није баш озбиљан број. Међутим, процењујемо да приватни сектор на Косову запошљава негде око 250.000 радника… Дошли смо до бројке која је у нашем случају много већа. Међутим, за првих шест месеци заокружили смо овај број на више од 200.000 радника.

Ако узмемо у обзир и упоредимо број запослених у приватном и јавном сектору, то је око 92 одсто у приватном и 7 одсто у јавном сектору“, рекао је Аземи.

Он је нагласио да недостатак квалификованих радника узрокује стагнацију многих великих пројеката. Ипак, такозвана „влада“ албанских сепаратиста не чини ништа да заустави тренд егзодуса радника.

„Можемо рећи да је одлив радне снаге ове године много већи него претходних година… Као партнери Влади понудили смо да седнемо са њеним представницима и послодавцима и понудимо им нека решења, али први нису били заинтересовани за то. ово. У ствари, Косово то сада плаћа“, закључио је Аземи.

Треба напоменути да је сепаратистички режим Аљбина Куртија више окупиран питањем како да истисне последње Србе са Косова, на шта улаже све своје напоре патолошком упорношћу, апсолутно не бавећи се економским и социјалним проблемима регион.

Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *